Departamentul pentru Energie a demarat procedurile pentru scoaterea la concurs în următoarele luni a peste 30 de posturi destinate tinerilor absolvenţi, informeaza Departamentul pentru Energie. Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, s-a întâlnit joi cu tinerii stagiari, care au ales Departamentul pentru Energie, în cadrul celei de-a doua ediţii a programului de internship demarat la nivelul administraţiei publice centrale de către Guvernul României.

"Sistemul energetic românesc are nevoie de o schimbare. Există o rezistenţă foarte mare la schimbare, iar schimbarea poate fi făcută numai cu ajutorul unor oameni noi, tineri, care au studii în străinătate şi nu de către cei care de 25 de ani se află în diverse funcţii publice şi se agaţă cu disperare de ele", a declarat ministrul delegat pentru Energie.

160 de tineri au început joi stagiile de practică la Guvernul României şi în cadrul ministerelor, şi nu numai în cadrul Executivului, aşa cum s-a întâmplat la prima ediţie a programului de internship, care a avut loc în 2013.