Cei mai cunoscuti experti din industria energetica vor analiza joi, in cadrul evenimentului Romanie Durabila- ENERGIA, nevoia de strategie energetica a Romaniei, noua lege a petrolului, regimul de redevente si regimul fiscal general si particular la care este supusa industria de petrol si gaze, precum si principiile unei legislatii care sa ofere durabilitate proiectelor de investitii din sectorul energetic.

Evenimentul va avea loc joi, 1 octombrie, in Bucuresti, la Hotel Athenee Palace Hilton, sala Regina Maria, incepand cu ora 8:30 si este adresat reprezentantilor companiilor din industria de petrol si gaze si din sectorul energetic, precum si mediului de afaceri in ansamblu, direct conectat la problematica productiei si consumului de energie

Expertii invitati care se vor adresa mediului de afaceri sunt domnii Gheorghe Dutu, Presedinte, ANRM, Maricel Popa, Secretar de Stat, Ministerul Economiei Comertului si Turismului, Vasile Iuga, SEE Cluster Leader, PwC, Radu Dudau, Co-Fondator si Director, EPG, Artur Stratan, Presedinte, ROPEPCA, Ionut Purica, Expert, Energie si Mediu, Virgil Popescu, Vicepresedinte PNL si Co-Presedinte Comisia Economica PNL, Liviu Rogojinaru, Vicepresedinte, CNIPMMR, Florin Jianu, Presedintele, PTIR, Dan Schwartz, Managing Partner, RSM Scot, si Gabriel Avacaritei, Redactor-Sef, Energynomics.

Evenimentul Romanie Durabila ¬ ENERGIA propune participantilor luari de pozitie, analize si studii comparative la nivel european, in dezbateri deschise, propice schimbului de informatii si consultanta.

Printre temele dezbatute in cadrul evenimentului se vor regasi:

  • Discutii despre o noua lege a petrolului, regimul de redevente si regimul fiscal destinat industriei de petrol si gaze.
  • Comparatii la nivel european: redevente si taxarea industriei de petrol si gaze.
  • Provocarile sectorului offshore de mare adancime.
  • Cum trebuie sa arate un sistem fiscal petrolier care sa reziste pe durata unui ciclu investitional in industria de petrol si gaze de circa 25-30 de ani.
  • Noutatile esentiale ale legislatiei - ce trebuie sa stim, cum trebuie sa corectam?
  • Strategia energetica nationala - prioritati pentru sustenabilitatea sectorului energetic si pentru o economie durabila.
  • Solutii energetice eficiente pentru companii. Auditul energetic - costuri, constrangeri, oportunitati.

Evenimentul Romanie Durabila - ENERGIA este organizat de The Associates si Ad Media Consult, cu sprijinul ROPEPCA (Asociatia Romana a Companiilor de Explorare si Productie Petroliera) si va fi moderat de jurnalistul economic Daniel Apostol.

Evenimentul este organizat cu sprijinul partenerilor Enel si Telekom si cu suportul BNI Romania.

Partenerii media sunt: Energynomics, Agerpres, Revista 22, HotNews, Economistul, EconomicZoom.ro, DeBizz, Curs de Guvernare si RisCo.

Detalii despre agenda, vorbitori si temele dezbatute in cadrul evenimentului puteti gasi si pe site-ul dedicat: http://www.romaniadurabila.ro/energie-octombrie-2015/

Participarea la eveniment este gratuita si se face pe baza de invitatie, in limita locurilor disponibile.