Premierul interimar Sorin Cimpeanu l-a avertizat pe ministrul interimar al energiei Andrei Gerea sa clarifice problemele aparute la Electrica, in urma luarii unor decizii scandaloase in Adunarea Generala a Actionarilor din 10 noiembrie. "Domnul ministru Gerea, am inteles ca avem o problema cu Electrica. Va rog sa clarificati aceasta problema printr-un comunicat de presa", a spus Cimpeanu catre Gerea. Reamintim ca marti, in plin proces de schimbare a Guvernului, ministerul condus de Gerea a a demarat actiunea de politizare a companiei Electrica, prin schimbarea Consiliului de Administratie. Trei ONG-uri l-au acuzat apoi de abuzuri asupra Electrica.

Ministerul Energiei, in calitate de actionar principal, si alti actionari minoritari privati, au aprobat, in sedinta AGA din 10 noiembrie, modificarea structurii Consiliului de Administratie al Electrica, dar si demararea negocierilor cu Fondul Proprietatea (FP) in vederea preluarii participatiilor minoritare pe care acesta le detine la filialele companiei de distributie. Actiunile detinute de FP la patru filiale, reprezentand 22% de la fiecare, ar urma sa fie cumparate cu banii obtinuti de Electrica din privatizare si care ar trebui folositi pentru investitii. Reamintim ca de cateva luni, Ministerul Energiei condus pana acum de Andrei Gerea (ALDE) este acuzat de membrii Consiliului de Administratie ca incearca politizarea managementului. Practic, pe ultima suta de metri, ALDE incearca sa-si impuna oamenii in management, potrivit unor surse din sectorul energetic, potrivit unor surse HotNews.ro.

Fredom House, Centrul Roman de Politici Europene si Expert Forum il acuza pe ministrul interimar al energiei Andrei Gerea ca incearca arbitrar in activitatea companiei Electrica, sa anuleze planurile de investitii si decapusare. A incercat sa deturneze banii colectati prin iesirea la bursa pentru scopuri politice imediate, fapt pentru care ministrul a incercat sa intervina peste membrii Consiliului de Administratie, se mai arata intr-un comunicat al celor trei ONG-uri.

"Andrei Gerea a incercat sa-i aduca "la ordine" pe membrii CA. A incercat sa intervina arbitrar in activitatea companiei, sa anuleze planurile de investitii si decapusare. In fine, a incercat sa deturneze banii colectati prin iesirea la bursa pentru scopuri politice imediate, fapt pentru care ministrul a incercat sa intervina peste membrii CA", se arata in comunicat.

Intrucat a esuat, azi (n.red. marti) a pus in practica un plan indirect: a propus cresterea numarului de membri din CA de la 5 la 7, care automat duce la schimbarea membrilor actuali, care au promovat politicile etice. Practic, ministrul demisionar Gerea incearca sa-si numeasca oameni in CA al Electrica si sa puna astfel, post-mortem, mana pe bani. Un guvern mort care inca mai face mizerii, mai arata cele trei ONG-uri.

Pentru mai multe amanunte citeste: