Premierul Sorin Grindeanu s-a intalnit luni la Guvern cu o delegatie a consortiului ExxonMobil - OMV Petrom, condusa de vicepresedintele ExxonMobil Development Company - David Cochrane, si Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom. Cei trei au discutat despre proiectul de explorare a gazelor naturale din Marea Neagra, iar premierul le-a promis sprijin celor doua multinationale.

Grindeanu, intalnire cu Exxon si OMV PetromFoto: gov.ro

Premierul a propus "formarea unei echipe interministeriale care sa asigure suportul tehnic necesar pentru sprijinirea noilor proiecte energetice cu potential de dezvoltare in partea romaneasca a Marii Negre", se arata intr-un comunicat al Executivului.

Reamintim ca Romania trebuie sa ia o decizie privind redeventele pentru exploatarilede hidrocarburi. Exxon si OMV Petrom, precum si alte companii care au proiecte in Marea Neagra, militeaza pentru cote mai mici in cazul proiectelor cu grad ridicat de risc.

Din partea Guvernului, au mai participat secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, secretarul de stat din Ministerul Finantelor Publice, Ionut Misa, consilierul de stat Marius Nica si presedintele Consiliului de Administratiei al Transgaz, Ion Sterian.