Românii sunt cei mai interesați est-europeni de mașinile electrice - Studiu
Același studiu mai arată că 25% dintre respondenți apreciază că vehiculele electrice vor depăși numărul celor cu motor convențional abia peste 20 de ani.
Alți 22% spun că este exclus ca România să ajungă vreodată la performanța de a avea un parc auto format în majoritate din mașini electrice.
Aceeași părere o au atât cehii, cât și ungurii, cu doar 15%, respectiv 14% procente care cred în supremația mașinilor electrice pe piață. O cauză principală a scepticismul este numărul scăzut de stații de încărcare.
La polul opus se află germanii, fani înrăiți ai industriei auto, care sunt cei mai sceptici cu privire la vehiculele electrice. Deși în Germania există infrastructura necesară unor astfel de mașini, majoritatea oamenilor consideră prețul ridicat și autonomia redusă principalele impedimente. O treime dintre germani consideră că vehiculele electrice nu le vor surclasa vreodată numeric pe cele convenționale, se mai arată în studiu. În vederea achiziționării unui autovehicul nou, doar 16% vor opta spre unul electric.
Guvernul României finanțează achiziția de mașini electrice prin programul „Rabla”.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
Ar opta...
... daca ar avea infrastructura?
... daca ar fi mai ieftine?
Sau in ce conditii?
Ca doar "ar opta", nu "opteaza". Nici in 20 de ani nu vor fi electrice 36% dintre masinile nou cumparate.