Hidroelectrica a lansat miercuri procedura publică având ca obiect achiziția de ”Servicii avocațiale de consultanță și asistență juridică ale unui consultant juridic internațional" care se va ocupa de listarea pe bursă a companiei. Valoarea estimată a contractului se ridică la 700.000 de euro fără TVA. Reamintim că decizia de listare a 10% din acțiunile producătorului de energie electrică a fost luată în anul 2013 prin HG 1066 pentru aprobarea strategiei de privatizare a Hidroelectrica.

HidroelectricaFoto: AGERPRES

Bogdan Badea, șeful companiei, spune că Hidroelectrica a intrat pe ultima sută de metri în ceea ce privește procesul de listare.

"Ne aflăm în fază de selecție pentru equity adviser și astăzi, iată, am lansat procedura de selecție a consultantului juridic. Intenționăm să folosim capitalul atras prin listare pentru a dezvolta și consolida compania și sperăm ca România să intre într-o etapă de stabilitate și predictibilitate legislativă astfel încât să poată fi recâștigată încrederea investitorilor.(...)Suntem pregătiți de competiție pe piețele europene”, a declarat Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica.

Anunțul publicitar (nr. anunt AD1129728/12.02.2020) privind contractarea serviciilor poate fi consultat în SEAP, secțiunea Publicitate anunțuri, și este însoțit de caietul de sarcini. Ofertele pot fi depuse la registratura Hidroelectrica, la adresa Bd-ul Ion Mihalache nr. 15-17, sectror 1 , Bucuresti, până la data de 6 martie, orele 12:oo.

Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, a declarat, recent, într-un interviu acordat HotNews.ro, că se lucrează la procedura de listare a companiei Hidroelectrica. Ministrul a mai spus că actuala guvernare dorește să listeze compania pe bursă în acest an.

Citește și

Hidroelectrica ar putea fi listată în acest an/ Ministrul Economiei: Mă gândesc ca BERD să fie în acest proces de listare