​Soarta participației pe care Exxon o deține în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră va fi tranșată foarte curând. Romgaz, producătorul de gaze deținut de statul român, va depune mâine (n.r. miercuri) o ofertă pentru preluarea participației, fiind termenul final, a anunțat ministrul economiei Virgil Popescu, în cadrul unei conferințe organizate de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul a mai spus că Legea Offshore va fi aprobată până la finalul actualei sesiuni parlamentare și că este convins de faptul că va fi votată favorabil inclusiv de colegii din afara partidelor aflate la guvernare.

HotNews.ro a scris recent că Legea Offshore depinde de succesul preluării de către Romgaz a participației pe care Exxon o deține în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră.

Romgaz se află în negocieri de mai multe luni pentru preluarea participației pe care Exxon o deține în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră. Legea offshore ar urma să intre în dezbatere publică imediat după ce este finalizată tranzacția cu Exxon.

Guvernul se temea că elaborarea legii mai devreme ar fi putut da peste cap tranzacția. De exemplu, în condițiile unor prevederi favorabile deținătorilor de licențe, Exxon ar putea ridica pretenții mai mari sau poate chiar să renunțe la vânzarea participației.

Însă Guvernul nu se mulțumește doar cu preluarea în sine a participației, ci și câtă influență va avea Romgaz în proiectul Neptun Deep în relația cu viitorul său partener OMV Petrom. Reamintim că Exxon deține o participație de 50% din acest proiect și aceasta urmează să fie preluată de Romgaz. Cealaltă jumătate este deținută de OMV Petrom, iar Romgaz trebuie să ajungă la o înțelegere cu aceasta pentru a controla operațiunile.

Pentru mai multe amănunte citește și: