​Hidroelectrica a semnat joi un contract de achiziție pentru ”Modernizarea instalațiilor electrice aferente echipamentelor hidromecanice și instalația de acționare hidraulică aferentă barajului deversor Portile de Fier I”. Lucrarea, estimată inițial de Hidroelectrica la 65.236.791 lei fara TVA, a fost atribuită asocierii dintre DSD Noell GmbH (Leader) și UTI Facility Management la valoarea de 57.145.610,00 lei fara TVA. Câștigătorii au concurat cu Romelectro.

HidroelectricaFoto: AGERPRES

Vor fi înlocuite instalații cu durată de viață depășită, unele aflate în uz de peste 50 de ani.

Modernizarea instalațiilor electrice aferente echipamentelor hidromecanice și instalației de acționare hidraulică aferentă barajului deversor Porțile de Fier I presupune prestarea de servicii de proiectare, instalații de acționare hidromecanice, echipamente electrice, sisteme de automatizare și integrare în SCADA, construcții, instalații aferente acestora și arhitectură.

Serviciile mai implică activități de project management constând în coordonarea lucrărilor, serviciilor, activităților de achiziție/ fabricare/ procurare, livrare, testare, verificare, punere în funcțiune în vederea realizării unui Proiect de retehnologizare/ modernizare „la cheie”, cu respectarea tuturor cerințelor de calitate, sănătate și Securitate în munca și protectia mediului ce decurg din cerințele naționale și ale Uniunii Europene.

”Contractul continuă seria investițiilor majore de la Porțile de Fier, după modernizarea sistemelor SCADA din camerele de comandă ale centralelor PF I şi II - investiție de cca 3.14 milioane lei, modernizare sistem de Monitorizare și Diagnoză CHE Portile de Fier I - investiție de cca. 10 milioane lei aflată în derulare, și demararea lucrărilor de protectie suplimentară la disipatorul de la PF I, investiție estimată, de asemenea, la 58 milioane de lei", a declarat Bogdan Badea, Președintele directoratului Hidroelectrica.