Cotidianul rus RBK Daily anunta ca grupul Rosneft, controlat de stat, cauta investitori strategici printre marile fonduri de investitii asiatice. Potrivit unui document intern al companiei petroliere, Rosneft va avea in noiembrie intilniri cu marile fonduri de investitii din Japonia, Hong Kong si Singapore. Surse din Rosneft nu exclud ca respectivelor structuri li se vor propune pachete de actiuni.

Potrivit documentului mentionat mai sus, la prezentarea de luna viitoare au fost invitate 23 de mari fonduri de investitii din Asia, fiind prevazute intalniri cu reprezentantii Government of Singapore Investment Corporation (GIC) si Temasek, care intra in top 10 mondial al fondurilor de investitii. Pe lista figureaza, de asemenea, asiguratorul nipon Nippon Life, Dai-ichi Life Insurance si Sumitomo&Mitsui Life, precum si principalele companii de investitii din Japonia si Hong Kong, precum Normura AM, Mitsubishi AM, JF AM, RCM.

Rosneft detine o parte insemnata din patrimoniul IUKOS. In acest moment, investitorii privati din Rusia si din strainatate detin, in totalitate, circa 15% din actiunile Rosneft, din care 5,5% se tranzactioneaza la Bursa din Londra (LSE).

Capitalizarea Rosneft este de 36,88 miliarde dolari, datoriile cifrandu-se la 21,2 miliarde.