Il urmaresc pe minsitrul economiei, Adriean Videanu la Nasul. Si, la un moment dat, a spus ca in 2009 Romania a facut toate demersurile pentru ca sa poata spune ca toate conductele principale din sud-estul Europei trec prin Romania.

"Si Nabucco, si South Stream, si White Stream si Blue Stream, toate trec pe-aici", a spus el.

Pai el ne da o stire mare: ca South Stream trece prin Romania. E ceva ce n-a fost comunicat inca? A facut Gazprom invitatia de a intra in proiect? Ca asta astepta Romania, s-a mers pe strategia de a astepta invitatia rusilor in loc sa cerem noi sa intram in proiect, pentru ca sa nu se ajunga la costuri mai mari si rusii sa ne conditioneze la ceva: cum s-a intamplat cu sarbii, care au vandut NIS rusilor, sau bulgarilor dinainte de Borisov, care convenisera sa faca centrala nucleara de la Belene cu tehnica si echipament rusesc.

Stim ca ministrul Videanu a repetat adesea ca cea mai fezabila varianta a gazoductului South Stream e cea prin Romania, insa nu s-a anuntat ca South Stream va trece pe-aici. Ministrul a spus ca se evalueaza posibilitatea ca South Stream sa treaca pe la noi.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Menaru.