O echipa tehnica a Fondului Monetar International (FMI) si a Comisiei Europene va sosi maine in Romania pentru a discuta cu reprezentantii Ministerului de Finante despre prima rectificare de buget, au declarat surse din institutie pentru Capital. Desi a fost anuntata pentru 30 iulie, rectificarea ar putea fi aprobata in august, in functie de rezultatele dialogului cu expertii straini.

Rectificarea bugetara, anuntata pentru 30 iulie, ar putea avea loc abia in august in functie de discutiile pe care Finantele le vor avea cu expertii FMI, dar, cu certitudine, va fi una negativa.

Programul de incasari nu a fost realizat, existand un minus de 2,5 miliarde lei prognozat pentru tot anul. In acelasi timp, cheltuielile trebuie majorate cu alte 2,5 miliarde lei, in special pentru plata unor arierate si a unor titluri judecatoresti. Prin urmare, cheltuielile unor ministere vor fi taiate semnificativ, vizate fiind, mai ales, Educatia siTransporturile. Sume mai mici vor fi luate si de la alte ministere.

De asemenea, o cheltuiala de 400 milioane lei programata pentru autostrada Comarnic-Brasov va fi anulata. Un motiv suplimentar pentru diminuarea cheltuielilor este reducerea incasarilor din CAS cu 1,2 miliarde lei, in ultimul trimestru, pentru care nu exista alta varianta de compensare.