Un protest pentru demiterea presedintelui CNA, Laura Georgescu, era programat sa aiba loc miercuri dimineata, la apelul facut in ultimele zile pe Facebook de membrul CNA Valentin Jucan. La ora 11:00, cand era programat sa inceapa demonstratia, la fata locului erau prezenti Valentin Jucan, 3 protestatari, 8 reporteri, iar in apropiere era parcata si o masina a jandarmeriei in care se aflau 7 jandarmi.

Poza de grup cu o buna parte dintre protestatarii de la CNAFoto: Hotnews

Urmareste mai jos cele mai importante momente ale manifestarii din fata sediului Consiliului National al Audiovizualului (CNA):

  • UPDATE 13:20 Laura Georgescu s-a intalnit in cele din urma cu presa, dar nu si cu manifestantii, care la ora 13:15 plecasera din fata sediului CNA. Ea a spus in intalnirea cu presa ca manifestatia e un exercitiu democratic, organizat de un om care la Revolutie avea 7 ani, a spus ca nu a fost nimic in neregula in cazul intreruperii de curent din ziua condamnarii lui Dan Voiculescu, a reafirmat ca cei 3 membri CNA care boicoteaza sedintele atat timp cat ea participa incalca regulile. In privinta situatiei Antena 3, ea a spus ca CNA a primit 70 de reclamatii, majoritatea legata de limbaj si de caseta cu "Post confiscat".
  • Ramai pe HotNews.ro pentru a citi declaratiile complete ale Laurei Georgescu.
  • 12:15 Ziaristii prezenti la manifestatie au solicitat un punct de vedere al presedintelui Laura Georgescu, dar aceasta a transmis prin intermediul unor angajate ale Consiliului ca "are agenda incarcata". In cele din urma, Georgescu a transmis ca la 12.45 va avea o discutie cu ziaristii, dar nu si cu protestatarii
  • 11:30 In fata CNA s-au adunat aproximativ 40 de persoane, incluzandu-i pe reporteri. Valentin Jucan vorbeste cu o parte dintre cetatenii veniti, altii stau pasnic in fata sediului Consiliului. Valentin Jucan le spune oamenilor de ce se opune presedintelui CNA si de ce nu este de acord cu modul in care actioneaza institutia in urma abuzurilor de pe TV. Valentin Jucan: Aceasta mana de oameni ne plateste salariile, dar membrii CNA nu inteleg acest lucru.
  • 11:15 Dupa primul sfert de ora, la adunarea din fata CNA erau prezenti circa 30 de oameni, inclusiv ziaristi veniti sa acopere subiectul, dar exceptand jandarmii.

Jandarmii nu au confirmat daca au venit pentru protest. In minutele urmatoare, au mai aparut cativa protestatari, dintre care o parte aveau cabluri la ei, asa cum ceruse in apelul sau Valentin Jucan.

In urma cu o saptamana, membrul Consiliului National al Audiovizualului (CNA) a lansat aceasta chemare la demonstratie impotriva presedintelui Consiliului si pentru “trezirea” forului audiovizual, in urma faptului ca acesta nu s-a manifestat in niciun fel in legatura cu modul in care Antena 3 s-a dezlantuit, dupa vinerea condamnarii lui Dan Voiculescu. Valentin Jucan le-a cerut pe Facebook oamenilor sa vina la protest cu becuri, cabluri sau alte obiecte de acest gen, avand in vedere incidentul petrecut la CNA in seara zilei in care a fost condamnat Dan Voiculescu. Atunci, la Consiliu a cazut curentul, iar inregistrarile necesare pentru monitorizarile TV s-au oprit pana sambata dimineata.

Valentin Jucan si-a promovat protestul inclusiv prin suggested posts pentru care, dupa cum a spus el miercuri, pentru ziaristii ajunsi la protest, a platit din bani personali 180 de lei.

Valentin Jucan, membru CNA, a lansat pe 13 august, pe pagina sa de Facebook, un apel la protest in fata sediului forului audiovizual, dupa incidentul din 8 august 2014 cand, seara, dupa verdictul in dosarul ICA, la Consiliu a cazut curentul, iar emisiunile Antena 3 si ale celorlalte posturi nu au mai fost inregistrate pentru monitorizare. El sustine ca Laura Georgescu ar fi responsabila pentru pana de curent si a indemnat oamenii sa vina la protest "cu un bec, cu un cablu, cu o priza". Intrebat, saptamana trecuta, de HotNews.ro daca e vorba despre un protest aprobat de primarie, Valentin Jucan a spus ca a depus, la primarie, o cerere in acest sens.

In seara zilei de 8 august, cand la CNA inregistrarile fusesera oprite de o intrerupere de curent, la Antena 3 au inceput si spoturile de promovare a "Plimbarii libertatii", programata pentru duminica. Pana in momentul cand a inceput protestul, Antena 1 si Antena 3 au difuzat 330 de stiri si spoturi de promovare a "Plimbarii", in 43 de ore de emisie, scrie pe blog Narcisa Iorga, membru CNA.