Ghidul general al solicitantilor pentru noul Program Operational Regional, publicat spre consultare. Vezi valorile proiectelor si procentele de finantare publica

de Ioana Morovan     HotNews.ro
Marţi, 5 mai 2015, 17:21 Economie | EuROfonduri


Captura Brosura Regio
Foto: Hotnews
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a lansat in consultare publica Ghidul cu conditii generale si o serie de documente model pentru viitorii solicitanti de finantare prin programul Operational Regional 2014-2020. In document sunt detaliate prioritatile de finantat, procentele de cofinantare europeana pentru fiecare regiune si categorie de intreprindere. Spre exemplu, microintreprinderile pot obtine fonduri nerambursabile in procent de 35%, in Bucuresti-Ilfov, in urmatorii 3 ani, iar in alte regiuni din tara, pot primi pana la maximum 70% din valoarea eligibila a proiectului. 

De asemenea, in anexe sunt explicate limitele minime si maxime ale proiectelor care vor fi finantate, pe fiecare componenta a programului. Spre exemplu, pentru Axa 2  - componenta 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri, valorile minime si maxime ale finantarii, pentru un proiect, sunt urmatoarele: 

A. Pentru constructia/ modernizarea si extinderea spatiului de productie/servicii microintreprinderilor, inclusiv dotare cu active corporale si necorporale - Valoare minima eligibila FEDR -25 000 euroValoarea  maxima  eligibila FEDR -  200 000 euro

B. Pentru crearea/ modernizare/ extinderea incubatoarelor/ acceleratoarelor de afaceri, inclusiv dezvoltarea serviciilor aferenteValoare minima eligibila FEDR: 200 000 euroValoare maxima eligibila FEDR: 7 mil euro.


Vezi tabelul procentelor de cofinantare, detalii despre valorile proiectelor si alte informatii in articolul de pe EurActiv.ro.

1799 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version