Programul Operational Asistenta Tehnica 2007-2013 a fost lansat oficial vineri

de D.Z.     HotNews.ro
Vineri, 22 februarie 2008, 16:09 Economie | EuROfonduri

Programul Operational Asistenta Tehnica 2007-2013 a fost lansat oficial vineri. Programul va finanta exclusiv proiectele de asistenta tehnica depuse de institutiile care gestioneaza fonduri structurale. Aceste institutii sunt Autoritati de Management, Organisme Intermediare, Autoritatea de Audit, Autoritatea de Certificare si Plata.

Bugetul total pentru perioada 2007-2013 este de aproximativ 212,8 milioane euro. Din aceasta suma, 170,24 milioane euro provin de la Uniunea Europeana, iar 42,56 milioane euro din surse publice. Axele prioritare si interventiile din cadrul programului vor fi co-finantate in intregime din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).

Programul va contribui la definirea unui sistem de management si de monitorizare pentru aceste fonduri si la comunicarea privind interventiile finantate. Responsabilitatea implementarii programului revine Autoritatii de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor. Rezultatele acestui program se vor reflecta in capacitatea de absorbtie si in utilizarea eficienta a fondurilor structurale. Programul de Asistenta face parte din obiectivul Convergenta, alaturi de alte sase programe care vizeaza dezvoltarea regionala, transporturile, mediul, competitivitatea economica, resursele umane si intarirea capacitatii administrative.

Pe baza directiilor stabilite in programele operationale sunt elaborate proiecte care pot obtine finantare din cele doua fonduri structurale: Fondul European de Dezvoltare Regionala si Fondul Social European, precum si prin Fondul de Coeziune. In perioada 2007-2013, Romania va putea atrage 19,67 miliarde euro pe baza celor trei fonduri. Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

457 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi