Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat că va propune includerea campaniei de împăduriri în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Pentru realizarea de fonduri forestiere ar putea fi alocată suma de un miliard de euro, însă este necesară schimbarea legislației.

Fond forestier Foto: PublicDomainPictures.net

Ministrul Cristian Ghinea spune că va propune Comisiei Europene includerea împăduririlor, în special crearea de perdele forestiere, în Planul Național de Redresare și Reziliență, scrie Mediafax. Astfel alocarea bugetară pentru acest domeniu ar putea crește până la un miliard de euro. Pentru a obține bani din PNRR pentru împăduriri este nevoie de reforme.

„Vom aloca acești bani după ce vom face mai întâi o reformă a legislației în domeniu, pentru că acesta este obiectivul PNRR, să genereze în primul rând reforme. În acest moment, legislația din România este atât de încâlcită încât eforturile de până acum s-au blocat de cele mai multe ori în birocrație și legi contradictorii”, a explicat ministrul Ghinea, pe Facebook.

Banii vor fi acordați în etape tuturor instituțiilor care pot implementa procedurile solicitate de Ministerul Fondurilor Europene.