„Mâine e ziua de 15 septembrie și sunt deja o parte din jaloane și ținte din PNRR neîndeplinite, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă, cel care a stabilit anterior acest termen limită pentru finalizarea obligațiilor asumate în PNRR pentru trimestrul trei din acest an. Pus în fața faptului împlinit, Ciucă a dat un nou deadline.

Aprobarea PNRRFoto: Facebook Guvern
  • „Mâine e ziua de 15 septembrie și sunt deja o parte din jaloane și ținte neîndeplinite. Am înțeles că au fost și sunt în continuare așteptate aspectele necesare a fi coordonate cu Comisia care nu au venit. Vreau să vă spun cât se poate de clar că următoarea ședință de Guvern va fi una online vineri în care vom aproba jaloanele și țintele care vin coordonate și discutate cu CE. Ultima ședință de Guvern până la care aveți de rezolvat această problemă este cea de săptămâna viitoare, 21 septembrie.”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Guvernul ține la secret stadiul îndeplinirii jaloanelor și țintelor din PNRR

Guvernul ține la secret stadiul implementării celor 24 de ținte și jaloane din PNRR pe care România și-a asumat că le va îndeplini în trimestrul trei din acest an, iar premierul Ciucă a cerut să fie gata până pe 15 septembrie. Cel puțin alocarea licențelor 5G, jalon prevăzut în acest trimestru, este imposibilă în termenul asumat.