Programul de granturi “Raiffeisen Comunitati”, lansat la inceputul lunii iulie de catre Raiffeisen Bank, a ajuns in etapa finala si cea mai importanta: votarea proiectelor depuse de ONG-uri, scoli si spitale. Proiectele pot fi votate de catre oricine doreste sa sustina dezvoltarea si implementarea unui program comunitar in Romania.

Raiffeisen ComunitatiFoto: Raiffeisen Bank

Acesta este primul concurs online de proiecte sustinut de catre o banca din Romania si isi propune sa le sprijine atat financiar, cat si prin voluntariat si diseminare de cunostinte catre organizatiile si institutiile ce urmeaza a fi finantate.

Programul se desfasoara in perioada 2 iulie - 17 septembrie 2012 si se adreseaza organizatiilor neguvernamentale (ONG- uri), spitalelor si scolilor din tara care doresc sa dezvolte proiecte de responsabilitate sociala in comunitatile in care Raiffeisen Bank isi desfasoara activitatea. De asemenea, proiectele inscrise in program trebuie sa fie din domeniile: educatie, servicii sociale, sport, sanatate sau ecologie urbana.

Prima etapa a programului, cea a depunerii scrisorilor de intentie, a adunat peste 330 de proiecte timp de 3 saptamani. Dintre acestea, peste 240 au fost acceptate (peste 100 din ele fiind din domeniul educatiei), pe baza evaluarii scrisorilor de intentie de catre voluntari angajati ai Raiffeisen Bank. A urmat etapa de depunere a proiectelor detaliate, din care au mai fost eliminate cele care nu au indeplinit toate conditile de eligibilitate sau nu au furnizat toate informatiile solicitate prin formularul de aplicatie.

Toate cele peste 200 de proiecte ramase in cursa pentru finantare (din domeniile educatie, servicii sociale, sport, protectia mediului, sanatate) sunt de astazi supuse votului public. Oricine poate vota proiectul preferat pe blogul raiffeisencomunitati.ro , timp de trei saptamani, cu conditia sa isi creeze un cont de inregistrare (daca nu are deja, isi poate crea aici. Pe blog veti gasi toate detaliile proiectelor grupate pe judete.

Castigatorii finantarilor vor fi desemnati exclusiv pe baza numarului de voturi obtinut si vor fi anuntati pe data de 19 septembrie 2012.

Comunitatea Raiffeisen pune mare pret pe implicare si ii primeste cu incredere pe toti cei care isi doresc sa dezvolte proiecte cu impact in comunitate pe termen lung, contribuind astfel la imbunatatirea calitatii vietii.

Blogul Raiffeisen Comunitati este un canal online de dialog despre faptele, evenimentele si preocuparile importante din comunitatile in care banca este prezenta. Ne adresam deopotriva partenerilor si reprezentantilor nostri din comunitatile locale, angajatilor bancii, institutiilor publice, altor grupuri cointeresate si, in general, tuturor celor care vor sa se implice in viata semenilor lor, care vor sa-si spuna punctul de vedere despre initiative de responsabilitate corporativa si, in general, celor care cred in forta dezbaterii de calitate. Proiectele pot fi votate inclusiv pana pe data de 17 septembrie 2012, ora 17.00, de catre oricine doreste sa sustina dezvoltarea si implementarea unui program comunitar in Romania.

Voteaza proiectul preferat pe raiffeisencomunitati.ro!

Vizitati-ne si pagina de facebook!

Citesre si: Raiffeisen Comunitati scoate la concurs granturi destinate ONG-urilor, scolilor si spitalelor