Cancelarul german Angela Merkel l-a contrazis luni pe presedintele Frantei, Francois Hollande, si a precizat ca nu este in masura sa "ridice alerta" legata de criza din zona euro, dupa ce a liderul francez afirmase ca cea mai grava criza cu care se confrunta uniunea monetara se afla acum "in urma noastra", relateaza AFP.

"Nu pot inca sa ridic alerta complet, sunt prudent-optimista", a spus Angela Merkel, ractionand astfel indirect la declaratia lui Francois Hollande, facuta cu putin timp in urma.

Cancelarul a subliniat in mai multe randuri ca aceasta criza a datoriilor cu care se confrunta zona euro nu a fost inca depasita.

"Comunitatea internationala a inteles ca vom apara euro", a adaugat Angela Merkel, intr-un interviu acordat televiziunii RTL la Oslo, unde a asistat la decernarea premiului Nobel catre Uniunea Europeana.

"Nu cred ca ne-am recastigat competitivitatea inca, reformele in numeroase tari trebuie sa continue. Nu cred nici ca am reusit sa gasim cooperarea de care avem nevoie in Eurogrup dar suntem pe calea cea buna", potrivit acesteia.

Francois Hollande afirmase ca aceasta criza se afla "in urma noastra", subliniind eforturile depuse pentru "rezolvarea problemelor".

"Criza din zona euro, am mai spus-o, a ramas in urma noastra. Grecia, am adus in sfarsit fondurile pe care le astepta. Spania, am permis sectorului bancar sa fie sustinut. Italia, chiar daca exista o incertitudine, sunt sigur ca italienii vor raspunde cum trebuie", spusese Hollande, anterior declaratiei facute de Merkel, in fata presei.