Negocierile cu Fondul Monetar International (FMI) s-au reluat, sambata, de la ora 11.00, la sediul Ministrului Finantelor Publice, principalul subiect de discutie fiind deficitul bugetar, informeaza B1.ro.

Fondul Monetar International impune Guvernului sa reduca deficitul bugetar pentru anul viitor la 0,9% din PIB, solicitare pe care partea romana o considera inacceptabila, luand astfel in calcul intreruperea discutiilor daca nu este agreat un deficit de 1,4%, transmite B1.

De fapt, deficitul pe care il doreste Guvernul este chiar mai mare de 1,4% in conditiile in care vrea o alocare suplimentara pentru armata si fonduri europene de 0,3%. In acest context, ministrul Bugetului, Darius Valcov, a declarat pentru B1 TV ca nu se accepta schimbarea regulilor in timpul jocului si ca o astfel de masura ar insemna ingenuncherea economiei romanesti.

Valcov a confirmat aceste informatii si la Realitatea TV. Intrebat daca este luata in calcul ruperea acordului cu FMI in cazul in care nu se vor intelege asupra deficitului, Valcov a evitat sa dea un raspuns clar. Insa, chiar daca se rupe acordul cu FMI, raman angajamentele in fata Comisiei Europene