Guvernul a adoptat, miercuri, normele de aplicare a noului Cod fiscal, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, intr-o conferinta de presa sustinuta la finalul sedintei de Guvern, informeaza Agerpres.

"Au fost adoptate normele metodologice de aplicare a noului Cod fiscal. Documentul are in jur de 600 de pagini si il puteti gasi pe site (Ministerul Finantelor Public n.r.)", a spus Suciu.

Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, normele metodologice sunt corelate cu structura noului Cod fiscal, cele zece titluri fiind structurate in sectiuni/subsectiuni care fac trimitere la articolele din lege, fara a modifica in vreun fel regulile stabilite de acesta prin Legea 227/2015.

De asemenea, normele metodologice contin exemple concrete pentru a asigura aplicarea coerenta si mai simpla a noului Cod fiscal, aplicabil incepand cu anul 2016.

Elaborarea Normelor metodologice de aplicarea a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal are in vedere atingerea anumitor obiective ale politicii fiscale, care vizeaza, in principal, facilitarea aplicarii legislatiei fiscale din perspectiva contribuabililor, administrarea coerenta a sistemului de impozite si taxe si reducerea costurilor de conformare a contribuabililor.