Averea combinată a celor mai bogați doi oameni ai planetei, Jeff Bezos și Elon Musk, ar fi fost astăzi eclipsată de cea a lui Bill Gates dacă fostul CEO al Microsoft ar fi ales să nu vândă majoritatea acțiunilor companiei pe care a fondat-o, relatează Bloomberg.

Bill GatesFoto: Ray Tang-LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Gates deținea în septembrie 1998, lună în care gigantul tech a devenit pentru prima dată cea mai valoroasă companie din lume, echivalentul a 2,06 miliarde de acțiuni ale companiei sale.

Microsoft a redevenit cea mai valoroasă companie din lume pe 29 octombrie după ce a surclasat Apple.

Valoarea totală a acțiunilor deținute de Gates în septembrie 1998 ar valora în prezent în jur de 693 de miliarde de dolari, cu mult peste averea netă de 340 de miliarde de dolari a lui Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, și cea de 200,3 miliarde de dolari a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon și Blue Origin.

FOTO: Bloomberg

Bill Gates și-a vândut vasta majoritate a acțiunilor Microsoft cu scurt timp înainte de a-și da demisia din consiliul de administrație al companiei în 2020.

O investigație publicată de The Wall Street Journal în luna mai afirmă că acesta a demisionat din fruntea gigantului tech după ce o angajată a dezvăluit conducerii Microsoft că a avut o aventură cu acesta care a durat mai mulți ani.

Oficialii Microsoft au angajat o firmă de avocatură pentru a investiga acuzația și în 2020 au decis că Gates ar trebui să se retragă din consiliul de administrație al companiei pe care a fondat-o alături de Paul Allen.

Gates a afirmat în luna martie a anului trecut că se retrage de la conducerea Microsoft pentru a se concentra pe „priorități filantropice”.

Acesta a investit o parte semnificativă a averii sale în ultimele două decenii în cauze caritabile prin Fundația Bill și Melinda Gates și alte inițiative.

Citește și: