Discuțiile sindicaliștilor din Ministerul Finanțelor și ANAF nu au avut un rezultat bun. Astfel, protestele vor continua.

Ministerul Finanțelor Foto: Inquam Photos / George Calin

„În urma sedintelor avute dimineață, la care liderii sindicatelor SED LEX au prezentat rezultatele discuțiilor de ieri cu ministrul Finanțelor, colegii decid continuarea protestelor. Inclusiv prin închiderea ghișeelor Trezoreriei", anunță Sed Lex pe Facebook.

UPDATE 12.31 SeD Lex: Membrii noștri de sindicat au respins solicitarea ministrului Finanțelor de a amâna protestele și solicită modernizarea sistemului fiscal, de importanță strategică pentru România, deoarece administrează și colectează veniturile la buget, venituri necesare tuturor domeniilor de activitate din România.

UPDATE 10:13 Blocul Național Sindical spune că, la această oră, au loc proteste spontane în mai multe administrații fiscale din țară. La proteste participă membri de sindicate din Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală ,,Solidaritatea”, afiliată la BNS.

Angajații din mai multe administrații fiscale din țară au declanșat proteste spontane joi. Reamintim că au mai avut loc și în 11 august.

Solicitarea principală a sindicatelor:

  • La muncă egală, salariu egal – prin egalizarea salariilor pe funcții similare
  • Introducerea în legea salarizării a familiei ocupaționale finanțe
  • Elaborarea statutului finanțistului

„Acțiunile se pot întinde pe o perioadă neterminată, degenerând și în acțiuni de stradă deoarece nemulțumirea colegilor din sistemul fiscal este mult mai profundă și se referă la:

  • Lipsa unui sistem informatic integrat
  • Lipsa acută de personal (de exemplu la controlul băncilor au mai rămas 2 colegi și ar fi fost nevoie de 17) datorată faptului că nu s-au mai făcut angajări de o lungă perioadă
  • Lipsa spațiilor adecvate desfășurării activității
  • Lipsa de protecție juridică a salariaților, aceștia fiind lăsați să se apere singuri în fața instanței multinaționalelor, firmelor puternice care își maximizează profitul (adică nu înregistrează profit și nu plătesc impozit la stat) și au resursele financiare necesare să ne acționeze în judecată având ca scop principal intimidarea noastră."