Actorul american Jonathan Goldsmith, cunoscut pe internet drept „cel mai interesant om din lume”, și-a oferit imaginea inconfundabilă pentru o companie care tranzacționează criptomonede, relatează Markets Insider.

Jonathan Goldsmith, cunoscut drept „Cel mai interesant om din lume”Foto: Charles Sykes / Associated Press / Profimedia Images

Ajuns la vârsta de 85 de ani, actorul născut în cartierul Bronx din New York este fața uneia dintre cele mai cunoscute meme din istoria internetului grație reclamelor pe care le-a făcut pentru berea Dos Equis, în care era prezentat drept „cel mai interesant om din lume”.

El a interpretat rolul între 2006 și 2016, când și-a anunțat retragerea din activitate.

Însă după cum notează acum cei de la Markets Insider, el a revenit pentru a filma o reclamă pentru Bitwise, o firmă specializată în criptomonede.

„Știți ce este interesant zilele acestea? Bitcoin”, spune el în scurtul mesaj publicitar.

Bitwise, la fel ca alte firme specializate în crypto precum BlackRock și Fidelity, așteaptă aprobarea Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite pentru a putea începe să le ofere clienților lor un ETF (Exchange Traded Fund) bazat pe prețul curent („spot”) al bitcoin.

Firma oferă deja de ani de zile ETF-uri de tip „futures”, care permit pariuri asupra evoluției viitoare a prețurilor criptomonedelor, lucru la care noua reclamă cu Goldsmith face referire chiar la final: „ETF-uri susținute de specialiști în crypto”.

Așteptările privind aprobarea de către Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA a unui ETF „spot” pe bitcoin au dus din nou la creșterea vertiginoasă a prețurilor criptomonedelor anul acesta, nici măcar scandalul uriaș în care a fost implicată Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare a criptoactivelor din lume, nefiind în măsură să tempereze entuziasmul investitorilor individuali.