Sunt 3 metode prin care un agent economic autorizat poate beneficia de amânarea la plată a TVA, susține Claudiu Ardeleanu, director general Autoritatea Vamală Română (AVR). El a făcut declarațiile în cadrul unui eveniment EY România.

Comert - tirFoto: Avesun | Dreamstime.com

Redăm mai jos declarațiile sale:

„1. În afară de celelalte condiții obligatorii de plată a taxelor, de lipsa obligațiilor fiscale, cazier fiscal, vamal etc., trebuie să aibă operațiuni de peste 50 milioane lei. Depune o cerere la noi, e o întreagă procedură pe care o știți.

2. Vămuire centralizată. Adică un operator AEO (operator economic autorizat n.r.) se duce și depune o declarație vamală la biroul vamal unde își are sediul. Nu este legată de niciun fel de autorizare.

Dacă se întâmplă la nivel local ca colegii mei să ceară o autorizație, vă rog să vă adresați la noi. Automat, marfa când ajunge la biroul vamal, ei comunică unii cu alții și se cordă liberul de vamă la locul de prezentare.

3. Înregistrarea în evidențe a operatorului. Este necesară o autorizare din partea biroului vamal. Poate fi înregistrat direct în evidențele dvs. și atunci nu se prezintă marfa în vamă.”

Sursă foto: Dreamstime.com