Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Mioveni, că unei familii cu un copil, având ca venit două salarii minime pe economie, îi este greu să se descurce cu costurile vieţii de zi cu zi, de aceea trebuie lucrat la scăderea impozitării la veniturile minime, informează Agerpres.

Bani in portofelFoto: Rochu2008 | Dreamstime.com

Premierul a dat de înțeles că acest lucru este discutat la nivelul Guvernului.

  • „Am avut această discuție și este evident că dacă sunt două salarii minime pe economie e foarte greu să te descurci cu un copil. De aceea, trebuie lucrat, în primul şi în primul rând, prin scăderea impozitării la veniturile minime.
  • Dacă se întâmplă acest lucru: să ai într-o familie două venituri minime, acela e pragul, să considerăm pragul cel mai jos de venituri. Şi ca să nu se întâmple acest lucru (...) trebuie să echilibrăm cumva.
  • Dacă dezechilibrăm tot timpul, vom ajunge la un deficit imens şi la disfuncţii în sistemul macroeconomic", a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a făcut aceste declarații, după ce a fost întrebat ce venit consideră că ar trebui să aibă o familie cu un copil pentru a se descurca în România.