Europa are nevoie de o suma cuprinsa intre 100 si 200 miliarde de euro pentru recapitalizarea bancilor si a recastiga increderea investitorilor, a declarat Antonio Borges, directorul departamentului pentru Europa al Fondului Monetar International, citat de Reuters.

"Vorbim de o cifra cuprinsa intre 100 si 200 miliarde de euro, care in opinia noastra este foarte, foarte mica in comparatie cu pietele de capital europene si comparativ cu resursele Fondului European de Stabilitate Financiara", a declarat Borges.

El a aratat ca niciun sistem bancar din lume nu poate face fata unei pierderi generalizate a increderii din partea investitorilor, precizand ca autoritatile trebuie sa faca totul pentru a recastiga increderea la nivelul intregului continent.

Antonio Borges a mai spus ca FMI va "participa cu siguranta" la cel de-al doilea pachet de salvare a Greciei daca institutia va fi multumita de determinarea autoritatilor de la Atena de a rezolva problema datoriilor.

"Daca va exista un al doilea program pentru Grecia, asa cum se preconizeaza, cred ca FMI va participa cu siguranta, cu conditia sa fie convins ca Grecia este pe calea cea buna, ca pot fi introduse politici adecvate si ca datoria poate deveni sustenabila", a afirmat oficialul FMI.