Cat de atractiva mai este Romania pentru investitorii straini? Ioana Filipescu – Managing Director la Raiffeisen Investment a discutat online cu cititorii HotNews.ro

de DP     HotNews.ro
Marţi, 6 decembrie 2011, 11:17 Economie | Finanţe & Bănci


Cat de atractiva mai este Romania pentru investitorii straini si cum poate mediul de afaceri local sa o faca mai atractiva? Pot liderii de business schimba in bine atractivitatea economiei romanesti? Cine pleaca si cine mai vine sa investeasca la noi? Ioana Filipescu Managing Director la Raiffeisen Investment Romania, a discutat online cu cititorii HotNews.ro.

Filipescu este membru al Fundatiei Romanian Business Leaders, care reuneste peste 50 de lideri de business din Romania. Acestia vor organiza un forum la Bucuresti, in perioada 3-5 februarie, precedat de o masa rotunda in data de 8 decembrie.

Citeste si comenteaza aici principalele declaratii ale Ioanei Filipescu

Nota Redactiei:

 • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
 • Va rugam sa nu adresati mai mult de doua intrebari pentru a da posibilitatea invitatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori.
 • Postarile lungi sau care contin mai mult de doua intrebari nu vor fi validate.

Cei mai importanti oameni de afaceri din Romania se vor intalni in cadrul acestui summit din februarie 2012 la Bucuresti de Fundatia Romanian Business Leaders- o organizatie neguvernamentala, infiintata in martie 2011.
 • Mai multe informatii despre organizatie le gasiti aici.

Fundatia Romanian Business Leaders reuneste oameni de afaceri si manageri din Romania precum Mihai Marcu (CEO MedLife), Anca Harasim (director executiv AmCham), Dan Pascariu (presedinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank), Mihaela Perianu (CEO Aims Human Capital si Dale Carnegie Training), Sorin Axinte (asociat Glue Bucuresti), Lucian Butnaru (antreprenor, CEO ZebraPay), Dragos Dinu (asociat Link Resource).

"Ne dorim sa facem un Davos romanesc, de aceea am stabilit data summit-ului la o saptamana dupa forumul din Elvetia", a spus Andreea Rosca, unul dintre fondatorii acestei initiative.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


Întrebari puse de cititorii HotNews.ro:


 • Întrebarea nr. 1 Observer

  E adevarat ca principalele probleme din Romania le constituie coruptia, birocratia, lipsa infrastructurii si logistica slab dezvoltata? E adevarat ca daca s-ar imbunatatii (in sensul bun!) macar pe jumatate cei 4 indicatori de mai sus ar rezulta un profit brut ce ar permite chiar dublarea salariilor in consonata cu cresterea profitului net al companiilor?!

  • Ioana Filipescu

   Strict din perspectiva profesionista de fuziuni si achizitii, lipsa infrastructurii si logistica slab dezvoltata se pot cuantifica in costurile operationale. Coruptia si birocracratiia nu pot fi cuantificate. O reducere a costurilor ar trebui sa genereze o crestere a competitivitatii si abia apoi sa fie urmata de cresterea salariilor.

 • Întrebarea nr. 2 mariana

  Investitori cu bani exista. Problema e sa ii faci sa-si scoata banii de la ciorap si sa ii investeasca la noi. E drept, unii vin, stau o vreme si apooi pleaca. Care sunt primele 3 motive pentru care un investitor decide sa plece, mai ales ca mutarea unui business este destul de costisitoare.?

  • Ioana Filipescu

   Un investitor strategic vizeaza profitabilitate si perspective de crestere. Acestea se circumscriu unui context strategic. Decizia de a inchide operatiuni poate avea la baza oricare din elementele de mai sus, de multe ori coroborate cu "costurile complexitatii". Altfel spus decizia de a crea sau mentine o subsidiara este validata la nivel organizational prin perspectiva beneficiilor. Ca sa rezum, primele trei motive in decizia de a inchide o subsidiara sunt cele legate de lipsa profitabilitatii, a perspectivei de crestere si dificultatea mentinerii complexitatii organizationale in absenta unor justificari precise.

 • Întrebarea nr. 3 john

  Probabi;l ca pana acum am fost atractivi prin prisma costurilor scazute cu forta de munca, desi aveam si avem in continuare o productivitate slaba. Care mai sunt atuurile Romaniei cu care mai putem "seduce" strainii?

  • Ioana Filipescu

   Nu cred ca Romania a fost atractiva numai prin prisma costurilor scazute cu forta de munca, ci mai degraba prin perspectivele de crestere ale pietei. Atuurile noastre raman aceleasi, suntem cea de-a doua piata ca marime din regiune, dar si cu un grad redus de saturatie, cu perspective de crestere. Din pacate, si carentele noastre, pe care ar trebui sa incercam sa le amelioram sunt tot aceleasi- in primul rand o competitivitate redusa. Cu toate acestea Romania nu poate constitui o alternativa investitionala izolata de contextul global.

 • Întrebarea nr. 4 mirel rodala

  Sunteti pentru sau impotriva privatizarilor unor companii de stat. credeti ca e ok sa le privatizam acum? s-ar gasi cumparatori?
  multumesc

  • Ioana Filipescu

   Putem privi companiile de stat ca facand parte din doua categorii: cele care sunt profitabile si cele care nu sunt. In contextul prezent, cu atat mai mult, cred in necesitatea privatizarii celor din urma. In ceea ce priveste companiile profitabile, cred ca judecata ar trebui facuta de la caz la caz. Chiar si in contextul prezent anumite active pot fi evaluate rezonabil, deci cu bune perspective de incasari la bugetul de stat. Factorii de care depind evaluarile sunt multipli, specifici sectoarelor sau companiilor in sine. In orice caz, pe termen lung operarea cu succes a unor active de catre investitori privati nu poate fi decat benefica mediului economic.

 • Întrebarea nr. 5 nicoleta taran

  Toti - de la Presedinte, premier, guvernator samd spun ca noi stam mai bine decat alte tari in aceasta perioada. Cu toate acestea nu vin investitori la noi, ci pleaca. Care e exolicatia? Cum stam cu investitiile straine fata de tarile din jur? multumesc si bafta!

  • Ioana Filipescu

   Notiunea de "bine" este intotdeauna relativa. Cu siguranta indicatorii macroeconomici sunt mai buni fata de acum 3 ani si totodata exista tari cu care ne comparam favorabil in momentul prezent. In sine insa, acestea nu pot constitui garantia absoluta in fata unei crize care ameninta sa fie cea mai grava criza.
   Romania se situeaza comparabil din perspectiva ISD cu grupul de tari din regiunea SEE.

 • Întrebarea nr. 6 dan

  Care sunt principalele zone de business in care ar fi preferata Romania in privinta ISD? Cat de mult ne afecteaza costul coruptiei din pdv al venirii investitorilor?

  • Ioana Filipescu

   Energie, in special renewables, petrol, mining

 • Întrebarea nr. 7 miticul

  Stiu ca Raiff. Investment Rom. ofera servicii de consultanta In tranzactii de vanzare si cumparare, cele din urma fiind In principal tranzactii transfrontaliere, prin care un client strain achizitioneaza o companie din Romania. Cat timp dureaza o asemenea afacere (prin care o companie straina preia una locala)? Care sunt cele mai dificile puncte de discutie? E dificil sa "vinzi" o firma romaneasca?

  • Ioana Filipescu

   Depinde de firma, depinde de timpuri. Am asistat tranzactii de vanzare in care s-au platit multipli record pentru regiune, tranzactii care au durat peste doi ani dar si tranzactii care s-au inchis surprinzator de repede. In prezent, durata de executie, in special durata negocierilor tranzactiilor tinde sa se prelungeasca.

 • Întrebarea nr. 8 Valeriu S.

  De ce am crede ca RBLS va reusi acolo unde FIC sau AMCHAM nu au reusit? De ce abia acum si de ce nu ati facut demersuri similare in cadrul organizatiilor patronale in care activati? Ce atu aveti in plus?

  • Ioana Filipescu

   Oraganizatia RBL este diferita de FIC sau AMCHAM in special prin aceea ca este o organizatie "de persoane" si nu una "de organizatii". Din aceasta perspectiva ne asteptam ca demersurile noastre sa gaseasca un ecou amplu la nivelul profesionistilor din management si antreprenorilor. Credem ca interesele promovate de membrii RBL si de participantii la Summit se vor suprapune cu aspiratiile sau interesele legitime ale unei parti substantiale a populatiei.

  • Ioana Filipescu

   Speram ca actiunea noastra sa faciliteze coagularea elitelor societatii romanesti, de care credem ca este mare nevoie in special in momente critice.

 • Întrebarea nr. 9 Stefan RADOVEANU

  ROMANIA este o tara interesanta pentru investiorii strani in paricuar pentru cei din ELVETIA

  Tousi nu se aglomereza.
  Am sa va rog sa-mi raspundeti la comentariu meu

  1. Insecuritate din punct de vedere sanatate (servicii proaste si spaga)
  2. Provincia excelaza in adminstratie incmpetenta si corupta
  3. Neincrederea in partenerul roman se instaleaza de la inceput vezi MOLDOVA
  4. Disputa permanenta intre guvern si aminstratia locala, se face poltica locala in loc sa se faca afacerea de partenariat sau implementarea imediata.

  In concluzie se cauta afacerii de sute de milioane si se ignora cele de zeci de milioane, probabil nu sunt multumiti de SPAGA si necesita mai multa munca.

  Aceasta este imaginea ROMANIEI de 20 ani , de aceea se prefera ALBANIA si KOSOVO

  • Ioana Filipescu

   Nu cred ca Albania si Kosovo se situeaza mai bine din punct de vedere al ISD decat Romania, chiar in contextul sau actual, departe de a fi perfect.

 • Întrebarea nr. 10 alexandra

  Buna ziua!

  As dori sa aflu parerea Dvs despre viitorul economic al zonei euro si impactul asupra Romaniei pe termen scurt, mediu, lung.

  De asemenea, as dori sa aflu care sunt planurile Raifeissen Inv penetru Romania avind in vedere declaratiile recente ale Guv BC Austria.

  Va multumesc

  • Ioana Filipescu

   Atat dl. van Groningen, presedintele bancii Raiffeisen Bank Romania, cat si dl. H. Stepic - presedintele boardului RBI si-au precizat foarte clar pozitiile din acest punct de vedere. RI, entitatea pe care o reprezint in Romania, se ocupa strict de consultanta in fuziuni si achizitii.

   Pentru a raspunde la prima intrebare am sa precizez ca din perspectiva strict personala nu pot avea pareri ci doar sperante cu privire la viitorul economic al zonei euro.

 • Întrebarea nr. 11 patriot

  Este bine stiut faptul ca economia romaneasca a crescut in special datorita consumului populatiei, care a fost sustinut de creditul bancar si remitente. In conditiile in care (i) bancile devin tot mai stricte in acordarea de credite (iar numarul celor eligibili a scazut), (ii) ponderea remitentele in PIB scade, (iii) proiectele de infrastructura nu pot finantate din lipsa surselor la buget si respectiv imposibilitatea de a creste gradul de accesare a fondurilor europene - care ar fi principalii factori de crestere economica pentru urmatorii 2-3 ani?
  Multumesc.

  • Ioana Filipescu

   Dificultatea de accesare a finantarilor poate fi contracarata, la nivel corporatist, de cresterea calitatii proiectelor, cu siguranta posibila- pentru domenii selectate in urmatorii ani. Exporturile au contribuit la cresterea economica, si o vor putea face in continuare, in limitele situatiei economice globale. Cu siguranta, preocuparea de a accesa piete noi trebuie sa ramana centrala. Nu in ultimul rand, cred ca rolul agriculturii poate creste semnificativ pe baza unor masuri adecvate.

 • Întrebarea nr. 12 patriot

  Avand in vedere perspectivele de crestere economica ale Romaniei, care ar fi sectoarele cele mai atractive pe termen mediu si lung dupa parerea Dvs. Care sunt criteriile principale dupa care evaluati atractivitatea unui sector sau al unei companii?
  Multumesc.

  • Ioana Filipescu

   Valoarea adaugata si perspectivele pentru resurse naturale, IT&C, agricultura si faptul ca este fundamentul fundamentul dezvoltarii economice pentru energie

1706 vizualizari

 • Costuri... (Marţi, 6 decembrie 2011, 19:31)

  Observer [anonim]

  E adevarat ca principalele probleme din Romania le constituie coruptia, birocratia, lipsa infrastructurii si logistica slab dezvoltata? E adevarat ca daca s-ar imbunatatii (in sensul bun!) macar pe jumatate cei 4 indicatori de mai sus ar rezulta un profit brut ce ar permite chiar dublarea salariilor in consonata cu cresterea profitului net al companiilor?!
  • 1 (Miercuri, 7 decembrie 2011, 12:04)

   Ioana Filipescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Observer

   Strict din perspectiva profesionista de fuziuni si achizitii, lipsa infrastructurii si logistica slab dezvoltata se pot cuantifica in costurile operationale. Coruptia si birocracratiia nu pot fi cuantificate. O reducere a costurilor ar trebui sa genereze o crestere a competitivitatii si abia apoi sa fie urmata de cresterea salariilor.
 • intreb (Miercuri, 7 decembrie 2011, 5:18)

  mariana [anonim]

  Investitori cu bani exista. Problema e sa ii faci sa-si scoata banii de la ciorap si sa ii investeasca la noi. E drept, unii vin, stau o vreme si apooi pleaca. Care sunt primele 3 motive pentru care un investitor decide sa plece, mai ales ca mutarea unui business este destul de costisitoare.?
  • 2 (Miercuri, 7 decembrie 2011, 12:08)

   Ioana Filipescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui mariana

   Un investitor strategic vizeaza profitabilitate si perspective de crestere. Acestea se circumscriu unui context strategic. Decizia de a inchide operatiuni poate avea la baza oricare din elementele de mai sus, de multe ori coroborate cu "costurile complexitatii". Altfel spus decizia de a crea sau mentine o subsidiara este validata la nivel organizational prin perspectiva beneficiilor. Ca sa rezum, primele trei motive in decizia de a inchide o subsidiara sunt cele legate de lipsa profitabilitatii, a perspectivei de crestere si dificultatea mentinerii complexitatii organizationale in absenta unor justificari precise.
 • intreb (Miercuri, 7 decembrie 2011, 5:20)

  john [anonim]

  Probabi;l ca pana acum am fost atractivi prin prisma costurilor scazute cu forta de munca, desi aveam si avem in continuare o productivitate slaba. Care mai sunt atuurile Romaniei cu care mai putem "seduce" strainii?
  • 3 (Miercuri, 7 decembrie 2011, 12:14)

   Ioana Filipescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui john

   Nu cred ca Romania a fost atractiva numai prin prisma costurilor scazute cu forta de munca, ci mai degraba prin perspectivele de crestere ale pietei. Atuurile noastre raman aceleasi, suntem cea de-a doua piata ca marime din regiune, dar si cu un grad redus de saturatie, cu perspective de crestere. Din pacate, si carentele noastre, pe care ar trebui sa incercam sa le amelioram sunt tot aceleasi- in primul rand o competitivitate redusa. Cu toate acestea Romania nu poate constitui o alternativa investitionala izolata de contextul global.
 • subiect (Miercuri, 7 decembrie 2011, 5:21)

  mirel rodala [anonim]

  Sunteti pentru sau impotriva privatizarilor unor companii de stat. credeti ca e ok sa le privatizam acum? s-ar gasi cumparatori?
  multumesc
  • 4 (Miercuri, 7 decembrie 2011, 12:21)

   Ioana Filipescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui mirel rodala

   Putem privi companiile de stat ca facand parte din doua categorii: cele care sunt profitabile si cele care nu sunt. In contextul prezent, cu atat mai mult, cred in necesitatea privatizarii celor din urma. In ceea ce priveste companiile profitabile, cred ca judecata ar trebui facuta de la caz la caz. Chiar si in contextul prezent anumite active pot fi evaluate rezonabil, deci cu bune perspective de incasari la bugetul de stat. Factorii de care depind evaluarile sunt multipli, specifici sectoarelor sau companiilor in sine. In orice caz, pe termen lung operarea cu succes a unor active de catre investitori privati nu poate fi decat benefica mediului economic.
 • intrebare (Miercuri, 7 decembrie 2011, 5:25)

  nicoleta taran [anonim]

  Toti - de la Presedinte, premier, guvernator samd spun ca noi stam mai bine decat alte tari in aceasta perioada. Cu toate acestea nu vin investitori la noi, ci pleaca. Care e exolicatia? Cum stam cu investitiile straine fata de tarile din jur? multumesc si bafta!
  • 5 (Miercuri, 7 decembrie 2011, 12:28)

   Ioana Filipescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui nicoleta taran

   Notiunea de "bine" este intotdeauna relativa. Cu siguranta indicatorii macroeconomici sunt mai buni fata de acum 3 ani si totodata exista tari cu care ne comparam favorabil in momentul prezent. In sine insa, acestea nu pot constitui garantia absoluta in fata unei crize care ameninta sa fie cea mai grava criza.
   Romania se situeaza comparabil din perspectiva ISD cu grupul de tari din regiunea SEE.
 • intrebare (Miercuri, 7 decembrie 2011, 5:29)

  dan [anonim]

  Care sunt principalele zone de business in care ar fi preferata Romania in privinta ISD? Cat de mult ne afecteaza costul coruptiei din pdv al venirii investitorilor?
  • 7 (Miercuri, 7 decembrie 2011, 12:30)

   Ioana Filipescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui dan

   Energie, in special renewables, petrol, mining
 • intrebare (Miercuri, 7 decembrie 2011, 5:47)

  miticul [anonim]

  Stiu ca Raiff. Investment Rom. ofera servicii de consultanta In tranzactii de vanzare si cumparare, cele din urma fiind In principal tranzactii transfrontaliere, prin care un client strain achizitioneaza o companie din Romania. Cat timp dureaza o asemenea afacere (prin care o companie straina preia una locala)? Care sunt cele mai dificile puncte de discutie? E dificil sa "vinzi" o firma romaneasca?
  • 8 (Miercuri, 7 decembrie 2011, 12:32)

   Ioana Filipescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui miticul

   Depinde de firma, depinde de timpuri. Am asistat tranzactii de vanzare in care s-au platit multipli record pentru regiune, tranzactii care au durat peste doi ani dar si tranzactii care s-au inchis surprinzator de repede. In prezent, durata de executie, in special durata negocierilor tranzactiilor tinde sa se prelungeasca.
 • Cum? (Miercuri, 7 decembrie 2011, 10:32)

  Valeriu S. [utilizator]

  De ce am crede ca RBLS va reusi acolo unde FIC sau AMCHAM nu au reusit? De ce abia acum si de ce nu ati facut demersuri similare in cadrul organizatiilor patronale in care activati? Ce atu aveti in plus?
  • 8 (Miercuri, 7 decembrie 2011, 12:37)

   Ioana Filipescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Valeriu S.

   Oraganizatia RBL este diferita de FIC sau AMCHAM in special prin aceea ca este o organizatie "de persoane" si nu una "de organizatii". Din aceasta perspectiva ne asteptam ca demersurile noastre sa gaseasca un ecou amplu la nivelul profesionistilor din management si antreprenorilor. Credem ca interesele promovate de membrii RBL si de participantii la Summit se vor suprapune cu aspiratiile sau interesele legitime ale unei parti substantiale a populatiei.
  • continuare (Miercuri, 7 decembrie 2011, 12:39)

   Ioana Filipescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Valeriu S.

   Speram ca actiunea noastra sa faciliteze coagularea elitelor societatii romanesti, de care credem ca este mare nevoie in special in momente critice.
 • Cum se poate schimba? (Miercuri, 7 decembrie 2011, 10:59)

  Stefan RADOVEANU [anonim]

  ROMANIA este o tara interesanta pentru investiorii strani in paricuar pentru cei din ELVETIA

  Tousi nu se aglomereza.
  Am sa va rog sa-mi raspundeti la comentariu meu

  1. Insecuritate din punct de vedere sanatate (servicii proaste si spaga)
  2. Provincia excelaza in adminstratie incmpetenta si corupta
  3. Neincrederea in partenerul roman se instaleaza de la inceput vezi MOLDOVA
  4. Disputa permanenta intre guvern si aminstratia locala, se face poltica locala in loc sa se faca afacerea de partenariat sau implementarea imediata.

  In concluzie se cauta afacerii de sute de milioane si se ignora cele de zeci de milioane, probabil nu sunt multumiti de SPAGA si necesita mai multa munca.

  Aceasta este imaginea ROMANIEI de 20 ani , de aceea se prefera ALBANIA si KOSOVO
  • 9 (Miercuri, 7 decembrie 2011, 12:42)

   Ioana Filipescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Stefan RADOVEANU

   Nu cred ca Albania si Kosovo se situeaza mai bine din punct de vedere al ISD decat Romania, chiar in contextul sau actual, departe de a fi perfect.
 • intrebare (Miercuri, 7 decembrie 2011, 11:15)

  alexandra [anonim]

  Buna ziua!

  As dori sa aflu parerea Dvs despre viitorul economic al zonei euro si impactul asupra Romaniei pe termen scurt, mediu, lung.

  De asemenea, as dori sa aflu care sunt planurile Raifeissen Inv penetru Romania avind in vedere declaratiile recente ale Guv BC Austria.

  Va multumesc
  • r (Miercuri, 7 decembrie 2011, 12:47)

   Ioana Filipescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui alexandra

   Atat dl. van Groningen, presedintele bancii Raiffeisen Bank Romania, cat si dl. H. Stepic - presedintele boardului RBI si-au precizat foarte clar pozitiile din acest punct de vedere. RI, entitatea pe care o reprezint in Romania, se ocupa strict de consultanta in fuziuni si achizitii.

   Pentru a raspunde la prima intrebare am sa precizez ca din perspectiva strict personala nu pot avea pareri ci doar sperante cu privire la viitorul economic al zonei euro.
 • Atractivitatea economiei romanesti (Miercuri, 7 decembrie 2011, 12:01)

  patriot [anonim]

  Este bine stiut faptul ca economia romaneasca a crescut in special datorita consumului populatiei, care a fost sustinut de creditul bancar si remitente. In conditiile in care (i) bancile devin tot mai stricte in acordarea de credite (iar numarul celor eligibili a scazut), (ii) ponderea remitentele in PIB scade, (iii) proiectele de infrastructura nu pot finantate din lipsa surselor la buget si respectiv imposibilitatea de a creste gradul de accesare a fondurilor europene - care ar fi principalii factori de crestere economica pentru urmatorii 2-3 ani?
  Multumesc.
  • r (Miercuri, 7 decembrie 2011, 12:54)

   Ioana Filipescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui patriot

   Dificultatea de accesare a finantarilor poate fi contracarata, la nivel corporatist, de cresterea calitatii proiectelor, cu siguranta posibila- pentru domenii selectate in urmatorii ani. Exporturile au contribuit la cresterea economica, si o vor putea face in continuare, in limitele situatiei economice globale. Cu siguranta, preocuparea de a accesa piete noi trebuie sa ramana centrala. Nu in ultimul rand, cred ca rolul agriculturii poate creste semnificativ pe baza unor masuri adecvate.
 • Sectoarele cele mai atractive (Miercuri, 7 decembrie 2011, 12:04)

  patriot [anonim]

  Avand in vedere perspectivele de crestere economica ale Romaniei, care ar fi sectoarele cele mai atractive pe termen mediu si lung dupa parerea Dvs. Care sunt criteriile principale dupa care evaluati atractivitatea unui sector sau al unei companii?
  Multumesc.
  • r (Miercuri, 7 decembrie 2011, 13:00)

   Ioana Filipescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui patriot

   Valoarea adaugata si perspectivele pentru resurse naturale, IT&C, agricultura si faptul ca este fundamentul fundamentul dezvoltarii economice pentru energie


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by