Increderea investitorilor din Germania a crescut la cel mai ridicat nivel din iunie 2010, relateaza BBC.

Ultimul sondaj al institutului german ZEW a aratat o crestere a indicelui increderii investitorilor la 22,3 puncte in luna martie, de la nivelul de 5,4 inregistrat in luna februarie.

Germania, cea mai mare economie a Europei, a fost in expansiune in timp ce unii dintre vecinii sai, precum Spania si Italia, intampina dificultati in ceea ce priveste cresterea economica si plata datoriilor suverane uriase pe care le au.

"In Germania, datorita situatiei bune a ocuparii fortei de munca, cererea interna este asteptata in continuare sa stimuleze cresterea. Cu toate acestea, riscurile se mentin, ca urmare a activitatii economice reduse din statele importante ale Europei si turbulentelor din sistemul bancar", a comunicat ZEW.

Comisia Europeana previzioneaza ca zona euro se va contracta cu 0,3% in anul 2012 - cea mai mare scadere avand-o Grecia, care se asteapta la un declin al produsului intern brut de 4,4%. De asemenea, Spania se asteapta la o scadere economica de 1% in acest an.

Germania a avut cea mai mare crestere economica dintre statele zonei euro - 3% in 2011 - si a rezistat crizei datoriilor suverane mai usor, economia fiind sprijinita de exporturi.