Intr-o scrisoare remisa redactiei HotNews oficialii Roman Copper spun ca nu renunta la intentia de preluare a Cupru Min si isi anunta disponibilitatea de a face "orice investitie solicitata de catre guvernul roman, potrivit licitatiei organizate la 26 martie 2012. Am dedicat acestui proiect o cantitate considerabila de efort si de cheltuieli pentru a se asigura ca administrarea de catre Roman Copper a Cupru Min si a Rosia Poieni va oferi beneficii maxime posibile pentru industria miniera de cupru din Romania, comunitatilor locale si economiei nationale" se mai arata in scrisoare.

Redam in continuare textul integral al scrisorii:

"Asa cum mentionasem anterior, echipa Roman Copper impreuna cu negociatorii guvernului roman cazusera de acord cu termenii si conditiile contractului de achizitie in seara de vineri, 6 aprilie. Acesti termeni includeau si obligatii suplimentare financiare dar si de alta natura care nu au fost solicitate in documentatia de atribuire initiala.

Dl Lucian Bode, ministrul roman al Economiei, ar fi sugerat de asemenea in aceeasi seara ca Roman Copper a fost dispus sa accepte noile conditii ale guvernului. Aceste declaratii par sa fi creat o oarecare confuzie atat in mass-media cat si in alte parti.

Roman Copper confirma fara echivoc disponibilitatea sa de a face orice investitie solicitata de catre guvernul roman potrivit licitatiei organizate pentru privatizarea Cupru Min la 26 martie 2012. Aceasta licitatie este de departe cea mai transparenta din istoria programului de privatizare.

Am dedicat acestui proiect o cantitate considerabila de efort si de cheltuieli pentru a se asigura ca administrarea de catre Roman Copper a Cupru Min si a Rosia Poieni va oferi beneficii maxime posibile pentru industria miniera de cupru din Romania, comunitatilor locale si economiei nationale. Suntem pe deplin constienti de importanta acestei tranzactii pentru toate partile implicate, inclusiv pentru bunastarea viitoare a sectorului minier din Romania si credibilitatea procesului de privatizare a guvernului roman.

Vom oferi detalii suplimentare in zilele urmatoare privind planurile noastre pentru Cupru Min. Suntem increzatori ca aceste planuri vor demonstra angajamentul nostru in privinta achizitiei si determinarea noastra de a ne conforma cu cele mai inalte standarde internationale stabilite de catre Fondul Monetar International si Uniunea Europeana si convenite de catre guvernul roman.

Speram sa continuam relatia noastra cu autoritatile romane intr-un spirit de buna-credinta si de cooperare, astfel ca aceasta tranzactie sa poata fi finalizata intr-un cadru competitiv si transparent.

Suntem recunoscatori pentru profesionalismul si integritatea echipelor de negocieri ale Romaniei si Canadei si echipei noastre de consultanti Mararu si Mararu. Vom continua sa va tinem la curent cu evolutia evenimentelor, pe masura ce ele vor inainta".