"Emilian Ionica Antonescu a demisionat din functia de Director General Adjunct al Bancii Comerciale Feroviara S.A. la inceputul lunii aprilie 2012. In prezent, atributiile de conducere in Banca Comerciala Feroviara sunt exercitate de catre domnul Petre Tulin, care indeplineste functiile de Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie. In luna martie a acestui an domnul Vladimir Selaru a fost numit Director General Adjunct al Bancii Comerciale Feroviara S.A. si urmeaza sa exercite aceasta functie in structura de conducere a bancii dupa obtinerea aprobarii din partea Bancii Nationale a Romaniei", se arata intr-o nota remisa la solicitarea HotNews.ro de catre oficialii institutiei de credit.

Selaru are o experienţă de peste 16 ani în domeniul bancar, fiind specializat si avand realizari relevante pe segmentul vanzarilor si al creditarii. Înainte de a se alătura echipei Bancii Comerciale Feroviara S.A., a ocupat poziţia de Director General Adjunct in cadrul sucursalei locale a Bank of Cyprus, facand parte din echipa care a demarat activitatile bancare in Romania.

Banca Comerciala Feroviara S.A. a fost infiintata in luna august 2009, are capital 100% privat romanesc si a devenit operationala in luna noiembrie a aceluiasi an. Banca are 18 unitati in 11 orase importante ale tarii si ofera clientilor sai, persoane fizice si persoane juridice, o gama completa de servicii financiar-bancare, in lei si valuta. Conducerea bancii estimeaza atingerea breakeven-ului la finalul acestui an.

Schimbari la nivelul top managementului bancar:

Dominic Bruynseels, seful celei mai mari banci locale dupa active va fi inlocuit din functia de presedinte executiv al BCR de Tomas Spurny, actualul director general al CIB Bank Ungaria, parte a grupului italian Intesa Sanpaolo, si fost director al fondului de investitii PPF. Tomas Spurny, care are dubla cetatenie ceha-americana, a fost incepand cu 2007 director general si presedinte al consiliului director al PPF Cehia, iar din martie 2009 se afla la conducerea CIB Bank Ungaria. Potrivit unor surse din piata, Andreas Treichl, directorul executiv al grupului Erste, care detine BCR, va veni in aceasta saptamana la Bucuresti pentru a anunta numirea noului CEO.

Preşedintele BRD, Guy Poupet, va fi înlocuit in mai 2012 cu directorul regional al sucursalei Societe Generale din Camerun, Alexandre Maymat. Guy Poupet a fost desemnat în poziţia de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al BRD de la 1 ianuarie 2010, când l-a înlocuit pe Patrick Gelin, care a condus banca aproape nouă ani şi a plecat pe o poziţie în Comitetul de Direcţie al grupului Societe Generale.

Anul trecut,Volksbank International l-a numit în funcţia de preşedinte al Volksbank România pe fostul director executiv al subsidiarei din Cehia a grupului austriac, Johann Lurf, în locul lui Gerald Schreiner. Lurf (53 ani) a fost preşedintele executiv al Volksbank Cehia de aproape 14 ani şi a coordonat direct operaţiunile de retail. El a absolvit Academia de Afaceri Wiener Neustadt şi şi-a început cariera în cadrul gruplui Raiffeisen. Schreiner a condus Volksbank România din iunie 2006, anterior ocupând pentru trei ani poziţia de vicepreşedinte.

Robert Rekkers, CEO al Bancii Transilvania, a surprins piata bancara dupa anuntul sau privind demisia din toate functiile detinute. Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania l-a desemnat ca administrator delegat interimar, pentru coordonarea activitatii BT si a Comitetului Executiv de Management, pe Peter Franklin. Acesta face parte din Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania din anul 2010 si va prelua acest mandat, incepand cu data de 1 februarie 2012”, se mai arata in comunicat. Rekkers a indeplinit functia de director general al Bancii Transilvania timp de peste 9 ani, fiind unul dintre cei mai longevivi manageri din industria bancara. Desi contractul initial de colaborare cu BT prevedea o perioada de 4 ani, acesta a fost reinnoit de 3 ori de catre Consiliul de Administratie.