Elvetia si Grecia doresc sa incheie un acord de impozitare a fondurilor nedeclarate si plasate in banci elvetiene
Conform unui purtator de cuvant de la Berna, Sectretarul elvetian de Stat pentru probleme financiare internationale, Michael Ambuhl, s-a intalnit luni cu ministrul adjunct grec de Finante, George Mavraganis din cadrul noului guvern grec.
Cele doua parti au discutat despre incheierea unui acord fiscal de tip "Rubik", similar celor incheiate deja de Elvetia cu alte state europene, ca Germania, Marea Britanie si Austria.
Conform acestui model, anonimatul detinatorilor de fonduri nedeclarate in Elvetia este protejat, insa aceste fonduri vor fi acum impozitate de catre Berna si veniturile fiscale obtinute vor fi returnate in tara de origine a titularilor conturilor.
Cele doua state incepusera aceste discutii de anul trecut, sub fostul guvern grec. Elvetia nu a oferit niciun detaliu cu privire la negocierile cu Grecia. In Elvetia, sumele pe care grecii nu le-au declarat inca nu sunt cunoscute, Berna neoferind nicio cifra.
In schimb, in Grecia, ministru grec de Finante a spus in luna februarie a acestui an ca in jur de 65 de miliarde de euro au fost retrase din bancile grecesti dupa anul 2009 si 16 miliarde au fost depozitate in strainatate. Conform ministerului, 10 procente din aceste 16 miliarde au fost plasate in banci elvetiene.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
Cum am renunțat la viața de ONG-ist boem care credea că Bucureștiul se salvează prin povești. Interviu cu Edmond Niculușcă, primul om pe care Nicușor Dan l-a angajat când a venit la Primărie
Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă