
Mai sus aveti evolutia in ani a numarului de detasari din partea firmelor romanesti. Mai jos aveti aceleasi detasari de personal, dupa domeniile in care a avut loc detasarea

Industria (e vorba aici de cea alimentara, mai exact procesarea carnii)si constructiile domina, dupa cum se poate vedea din grafic. Ca tari de destinatie, situatia sta ca in graficul de mai jos:

Daca ne intrebam cati straini au fost detasati in Romania, avem urmatoarea situatie:

Precizam inca o data ca e vorba de numarul de certificate A1emise de Casa Nationala de Pensii. In plus, in ultimul tabel este vorba de exceptii date de art.17/regulamentul 993/2004. Sunt mult mai multe persoane care vin din afara datasati, dar cei inclusi in tabel sunt cei care ori au prelungiri de perioada, peste doi ani, deci excepteaza de la regula generala, ori din alte motive se incadreaza la anumite exceptii sau au lucrari peste 24 de luni cat e in generali.
Numarul total al strainilor care lucreaza in romania este dat pe de o parte de cei care sunt detasati de la firme din strainatate plus cei care sunt angajati la firme din romania si straine, in baza permisului de munca.
Poate e vorba de 900 de straini pe statele de plata din Romania, nu 900 de straini care sunt pe sta afara si detasati sa lucreze in Romania.
Recomand autorului sa mai cerceteze problema.