Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (A.V.A.S.) a virat Bugetului de Stat 170 de milioane de lei, provenind din finalizarea contractului de privatizare a S.C. Automobile Craiova S.A., la 31 Decembrie 2012, transmite institutia. Pe langa aceasta suma, agreata in cursul negocierilor purtate de A.V.A.S. pe parcursul acestui an cu reprezentantii Ford Motor Company, SUA, actualul proprietar al societatii, patrimoniul autoritatii se va imbogati, totodata, cu o noua companie: S.C. Active Conexe S.A.

Aceasta concentreaza active care nu tin de activitatea principala desfasurata de Ford la Craiova, respectiv fabrica Mecatim din Timisoara si o serie de proprietati imobiliare situate in mai multe judete.

Noua companie detinuta de Statul Roman va avea active in valoare de peste 90 de milioane de lei si un capital de operare de 30 de milioane de lei, pentru urmatorii doi ani. Sunt toate sansele ca S.C. Active Conexe sa devina profitabila, multe dintre cladiri, service-uri sau spatii comerciale putand genera venituri.

"Consider privatizarea S.C. AUTOMOBILE CRAIOVA S.A. o reusita care a creat Statului Roman o serie de avantaje financiare: de la pretul initial si o valoare semnificativa a investitiilor, pana la alimentarea bugetului cu o suma importanta in aceasta perioada grea. Cel mai important, insa, ramane faptul ca au fost asigurate locurile de munca intr-o societate comerciala aflata in 2007 intr-o situatie extrem de dificila", afirma Adrian Volintiru, Presedintele A.V.A.S.

La randul sau, Andrei Creci, Vicepresedintele coordonator al activitatii de post-privatizare din cadrul A.V.A.S., considera ca parteneriatul cu un investitor de anvergura FORD ne poate repozitiona pe harta interesului altor posibili investitori. In acelasi timp, exista premisele unei dezvoltari a economiei locale, prin aparitia unor noi societati comerciale, in calitate de furnizori, dar si prin crearea conditiilor pentru o mai rapida dezvoltare a infrastructurii in zona.