Omul de afaceri Marius Locic a fost retinut, vineri dimineata, de procurorii DIICOT, iar sotia acestuia a primit interdictie de a parasi tara, ambele masuri fiind dispuse in dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro, anunta Mediafax. Sotii Locic sunt acuzati de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, aderare si sprijinire de grup infractional si spalare de bani.

Marius LocicFoto: Agerpres

Avocatul lor a aratat, la iesirea de la DIICOT, ca sotii Locic sunt acuzati de aceste fapte in legatura cu modul in care au vandut un imobil din cartierul bucurestean Dorobanti.

Aparatorul celor doi a mai spus ca imobilul a fost vandut cu 6,4 milioane de euro unei societati Prod Conserv care, pentru achizitionarea acestuia, a facut contract cu o banca.

otodata, avocatul a aratat ca, la audieri, procurorii nu le-au aratat sotilor Locic nicio proba directa care sa probeze acuzatiile ce le sunt aduse.

Intrebat despre implicarea sotiei lui Locic, avocatul a spus ca aceasta a semnat fara sa aiba cunostinta actele de vanzare a imobilului.

Avocatul a mai precizat ca procurorii vor cerere vineri Curtii de Apel Bucuresti arestarea preventiva a lui Marius Locic.

Pana la acest moment, a mai precizat avocatul, procurorii au emis peste 10 ordonante de retinere in dosarul fraudelor bancare, printre care una in cazul unui notar public, ceea ce atrage, dupa caz, competenta Curtii de Apel.

Joi seara, cand a fost adus pentru audieri la DIICOT, Marius Locic declarase presei ca este absolut nevinovat, are o relatie foarte buna cu bancile si creditarea si ca, in opinia sa, cel mai probabil, a deranjat anumite persoane prin deschiderea unor piete.

Dumitru Crestin, Dana Bajescu, directorul Grupului BRD Dorobanti din Bucuresti, si notarul Paula Rosenberg, sotia lui Damian Draghici, au plecat de la DIICOT, dupa ce au fost audiati in dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro.

Avocatul lui Dumitru Crestin a declarat ca acesta a fost audiat in calitate de martor. Unul dintre fratii lui Dumitru Crestin, Ioan, este in continuare la audieri.

Procurorii DIICOT au efectuat joi 48 de perchezitii in Bucuresti si trei judete, fiind vizata o grupare coordonata de persoane influente din mediul de afaceri din Capitala care ar fi luat ilegal credite de la doua banci, pentru 35 de firme, cu sprijinul a sapte directori ai bancilor, prejudiul fiind de 85 milioane euro.

Potrivit DIICOT, acestia obtineau sau inlesneau obtinerea de credite ilegale, acordate in baza unor acte false. Este a doua lovitura data imaginii sistemului bancar dupa ce, in urma cu o luna, a fost demarata o operatiune similara.