Incepand cu data de 26 mai 2014, Sucursala Bucuresti a bancii de drept italian Banca Italo Romena, care opereaza pe piata din Romania din anul 1997, va deveni Sucursala Bucuresti a Veneto Banca, institutie de drept italian aflata la conducerea Grupului Veneto Banca, au anuntat marti oficialii institutiei de credit. Ca urmare a fuziunii Sucursala Bucuresti a Bancii Italo Romena isi va schimba denumirea in Sucursala Bucuresti a Veneto Banca, adoptand brandul si identitatea vizuala a bancii-mama. Fuziunea dintre Banca Italo Romena si Veneto Banca nu va aduce modificari ale relatiilor existente intre banca si clientii sai.

"Privim cu incredere redefinirea identitatii si consolidarea noastra ca institutie bancara cu experienta si traditie, bazandu-ne pe cei peste 130 de ani de activitate pe piata italiana, pentru a dezvolta solutii financiar-bancare complexe, adaptate realitatilor pietei romanesti. Ne definesc in continuare calitatea serviciilor oferite, crearea de valoare adaugata pentru clienti, etica si profesionalismul angajatilor nostri", a declarat Paolo Mariani, Director General al Bancii Italo Romena.

Prin acest demers, Veneto Banca urmareste o repozitionare a operatiunilor din Romania prin implicarea directa pentru a creste eficienta comerciala.

"Aceasta redefinire a identitatii institutiei noastre va insemna pentru clientii nostri acces la produse noi si la servicii optimizate", a adaugat Paolo Mariani, Director General al Bancii Italo Romena.

Banca va continua sa se adreseze in principal segmentului intreprinderilor mici si mijlocii si al practicantilor de profesii liberale, dar si segmentului persoanelor fizice, se mai arata in comunicatul remis marti presei.

  • Cine sunt actorii acestei fuziuni

Banca Italo Romena a fost infiintata in anul 1980 si reprezinta un prim exemplu de joint-venture intre Italia si Romania in sectorul bancar.

In anul 1997 a fost deschisa Sucursala Bucuresti, iar din anul 2000 Banca Italo Romena face parte din Grupul Veneto Banca, care se afla printre primele 12 institutii financiar-bancare din Italia. Din anul 2001, Banca Italo Romena si-a dezvoltat treptat reteaua teritoriala si portofoliul de clienti. Dintr-o banca orientata, la inceput, catre segmentul corporate, in special catre societatile italiene, aceasta s-a deschis treptat si catre societatile romanesti si segmentul retail.

Banca Italo Romena opereaza in Romania prin Sucursala Bucuresti, a carei retea cuprinde 22 de agentii, dintre care 5 se afla in Bucuresti, iar restul in cele mai importante orase.

Pe 26 mai 2014, Banca Italo Romena isi schimba numele in Veneto Banca, ca urmare a fuziunii dintre cele doua institutii.

Veneto Banca

Istoria grupului Veneto Banca dateaza din anul 1877 cand Banca Popolare di Montebelluna a luat fiinta in provincia Treviso din Nord-Estul Italiei.

In 1997, aceasta isi incepe extinderea printr-o serie de achizitii de banci locale si prin deschiderea de noi filiale, schimbandu-si totodata numele in Veneto Banca si devenind un jucator important in sistemul bancar italian.

In prezent, Veneto Banca opereaza in Italia printr-o retea teritoriala formata din 523 de filiale proprii si ale bancilor in care detine actionariatul majoritar: Banca Apulia, Banca Intermobiliare si Banca IPIBI.

In 2000, Veneto Banca si-a inceput extinderea in Europa de Est prin achizitia a patru banci in tari cu potential ridicat, in care opereaza numeroase intreprinderi italiene: Romania (Banca Italo Romena), Republica Moldova (Eximbank), Croatia (Veneto Banka d.d.) si Albania (Veneto Banka sh.a.).