Florin Sandor, fost consilier de directie timp de doi ani in cadrul Directiei Juridice din Banca Nationala a Romaniei s-a mutat la Intesa Sanpaolo Bank Romania pe post de Director General Adjunct si Chief Workout Officer, el fiind in prezent in curs de autorizare din partea BNR, potrivit procedurilor bancare. Inainte de a lucra in BNR, Sandor fusese angajat tot la Intesa, unde timp de 10 ani a fost directorul departamentelor juridic si afaceri generale.

Florin Sandor, Dir Gen AdjFoto: Hotnews

Potrivit Raportului anual al BNR, in cursul anului 2013 a fost inregistrata o fluctuatie de personal de 3,4 la suta, la data de 31 decembrie 2013 numarul salariatilor din Banca Nationala a Romaniei fiind de 1.867 persoane. Pe parcursul anului 2013, un numar de 19 salariati au fost promovati in functii de conducere, 68 in functii superioare de executie, iar 143 salariati si-au schimbat locul de munca prin mobilitate interna.

De profesie avocat, cu o bogata experienta in consultanta juridica si de business, atat pe piata locala, cat si in Republica Moldova, China si Vietnam, Florin Sandor este acum singurul roman din comitetul de management al Intesa Sanpaolo Bank si va fi responsabil cu restructurarea portofoliului de credite problematice al bancii.

"Am readus in cadrul echipei Intesa Sanpaolo Bank un bun coleg, dar mai ales un specialist care cunoaste foarte bine specificul activitatii bancare si al pietei romanesti in ansamblu. In viitor ne vom baza cu prioritate tot pe promovarea de manageri si profesionisti romani in cadrul echipei de management pentru a pune in practica cu succes obiectivele pe termen mediu si lung ale Intesa Sanpaolo Group pe piata locala", a declarat Marco Capellini, Director General (CEO) Intesa Sanpaolo Bank.

Florin Sandor este unul dintre cei mai importanti si mai activi specialisti pe tema insolventei, cu numeroase interventii publice pentru amendarea si imbunatatirea cadrului juridic ce reglementeaza acest domeniu sensibil pentru economie. Licentiat al Facultatii de Drept, din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, acesta are un master in Mangementul juridic si contabil al companiilor, cat si alte cursuri de specializare si atestate profesionale din partea unor institutii academice cum ar fi Universitatea Warwick si Oxford din Marea Britanie.

Pe piata ocala, Intesa Sanpaolo Bank, este un jucator de talie mica, avand o retea de peste 70 de unitati, circa 800 de angajati si active totale de peste 5 miliarde lei.