In anul 2014, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de anul 2013 ca serie bruta cu 7,0%, au transmis marti reprezentantii Statisticii. Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in anul 2014, comparativ cu anul 2013 a inregistrat o crestere cu 7,0% datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+10,6%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+7,5%) si comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (0,3%).

In luna decembrie 2014, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 7,8% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,3% .

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 6,5%, fiecare.

Decembrie 2014 comparativ cu noiembrie 2014

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie bruta, in luna decembrie 2014, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 7,8% ca urmare a cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+25,1%) si vanzarilor de produse nealimentare (+1,3%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 3,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2014, comparativ cu luna precedenta a crescut cu 0,3% ca urmare a cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+2,9%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,9%). Vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 2,9%.

Decembrie 2014 comparativ cu decembrie 2013

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna decembrie 2014, comparativ cu luna decembrie 2013 a inregistrat o crestere cu 6,5% datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,0%), vanzarile de produse nealimentare (+7,1%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2014, comparativ cu luna decembrie 2013 a inregistrat o crestere cu 6,5% datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+8,2%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,7%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 0,8%.

Anul 2014 comparativ cu anul 2013