Proiectul de Cod Fiscal, aprobat de plenul Camerei Deputatilor, cu reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016
De asemenea, potrivit noului Cod Fiscal, impozitul pe constructii speciale va fi eliminat din 2016, iar cota unica de impozitare este prevazut sa scada de la 16% la 14% de la 1 ianuarie 2019.
Alte modificari vor fi aplicate in sectorul microintreprinderilor, unde cota de impozitare pentru microintreprinderile fara salariati va fi de 3% din venituri plus 1.530 de lei pentru fiecare trimestru pentru care se datoreaza impozit. Cotele de impozitare vor fi de 1% pentru microintreprinderile care au peste doi salariati, inclusiv, de 3% pentru microintreprinderile care au un salariat si de 3% pentru microintreprinderile care se afla in anumite situatii inscrise in registrul comertului - dizolvare urmata de lichidare, inactivitate temporara, declarare pe proprie raspundere a nedesfasurarii de activitati la sediul social/sediile secundare.
Contributiile de asigurari sociale la angajat urmeaza sa se reduca de la 10,5% la 7,5%, de la 1 ianuarie 2018, iar cele datorate de angajator de la 15,8% la 13,5%.
Impozitul pe dividende ar fi trebuit eliminat, incepand din 2016, potrivit variantei Guvernului de modificare a Codului Fiscal, insa in Senat s-a acceptat un amendament care prevede impozitarea veniturilor din dividende cu 5%.
Deputatii au aprobat, tot miercuri, si Codul de Procedura Fiscala.
UPDATE Guvernul a aprobat proiectul de Cod Fiscal si proiectul de Procedura Fiscala. Vezi ce prevad cele doua proiecte
Vasile Blaga: PNL va vota proiectul Codului Fiscal daca TVA va fi redus la 19%
DOCUMENT Noul Cod Fiscal: Cele mai importante 40 de modificari in fiscalitate propuse de Guvern

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Acum din nou nu ati citit nimic si ati scris un articol din informatii vechi (copy-paste, cum s-ar zice):
- Impozitul pe constructii speciale este eliminat cel mult partial sau chiar deloc; se plateste impozit pe constructiile de productie si distributie a energiei si pe constructiile agricole.
- Cota unica de impozitare nu mai scade la 14% din 2019, prevederea a fost eliminata.
- Impozitul peentru microintreprinderi este 3% pentru toate firmele din aceasta categorie; doar unele firme nou infiintate beneficiaza de reducere la 1%, in anumite conditii restrictive; nu mai exista impozitul forfetar de 1530 lei, dar nici reducerea la 1% pentru firmele cu doi salariati.
- Contributiile de asigurari sociale nu se mai reduc din 2018, prevederea a fost eliminata.
Daca v-ati fi documentat temeinic si ati fi parcurs si amendamentele respinse in comisia de buget din camera deputatilor, ati fi vazut ca pnl si udmr au incercat sa elimine impozitul pe dividende stabilit de senat (membrii psd din senat), dar psd s-a opus si a cazut la vot in comisie.
In plus, camera deputatilor ne-a mai facut un cadou otravit: a marit baza de calcul (valoarea de impunere) a cladirilor. Adica ne-au majorat impozitul pe locuinte si din baza de calcul, pe langa majorarea de procent aplicabil. Impozitul pe locuinte cel putin se dubleaza incepand de la anul.
Nu am reusit sa gasesc decat forma trimisa de comisia de buget ieri pentru discutii in plenul de azi, nu stiu care amendamente s-au aprobat si care nu.
http://www.cameradeputatilor.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=14902
Rogu-vă, faceți un calcul simplu: dacă pe 2015 marchez un profit de 100 de lei, câți bani voi pune eu în portofelul propriu și personal, din dividende, după aplicarea tuturor taxelor din frumoasa noastră țară? Pe vechiul cod era cam clar: minus 16% impozit pe profit și-apoi minus încă 16% impozit pe dividende. Deci băgam în portofel 70,56 lei.
Dar acum? Se aplică 16% + 5%? Și câștig 79,8 lei? Sau se adaugă și ceva 5.5% impozit pe CAS, deci un total de 16% + 10,5%? Și mai iau doar 75,4 lei?
,nu se poate sa voteze PSD impozitul forfetar de 1530 lei pentru microintreprinderi-se vede clar ca nu stiu in ce tara traiesc si cum se zbat oamenii de afaceri sa se mentina pe piata.Nu toti pot avea salariati- eu una lucrez absolut singura.