Afacerile angrosistilor, mai mare cu 7.8% dupa primele 10 luni

de DP     HotNews.ro
Miercuri, 14 decembrie 2016, 9:04 Economie | Finanţe & Bănci

In luna octombrie 2016, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete),a scazut in termeni nominali, fata de luna precedenta a scazut atat ca serie bruta cu 7,2%  cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,0%, au transmis miercuri oficialii Institutului National de Statistica. Per total, in primele 10 luni, acelasi indicator marcheaza insa o crestere atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,8%, respectiv cu 7,2%.

  • Octombrie 2016  comparativ cu septembrie 2016

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna octombrie 2016, comparativ cu luna precedenta, in termeni nominali, a scazut pe ansamblu cu 7,2%, ca urmare a scaderii comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (-18,1%), activitatilor de intermediere in comertul cu ridicata (-11,8%), comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (-9,6%), comertului cu ridicata specializat al  altor produse (-7,1%) si comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (-3,4%). Cresteri s-au inregistrat la comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+2,8%), comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+0,5%) si comertul cu ridicata nespecializat (+0,3%).

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna  octombrie 2016, comparativ cu luna precedenta, in termeni nominali, a scazut pe ansamblu cu 1,0%, ca urmare a scaderii activitatilor de intermediere in comertul cu ridicata (-4,1%), comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (-3,7%), comertului cu ridicata specializat al altor produse (-0,3%), comertului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (-0,2%) si comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (-0,2%). Cresteri au inregistrat comertul cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+2,9%), comertul cu ridicata nespecializat (+2,8%)  si comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+1,3%).

  • Octombrie 2016  comparativ cu octombrie 2015

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna  octombrie 2016, comparativ cu luna octombrie 2015, in termeni nominali, a inregistrat o crestere cu 4,0% ca urmare a cresterii comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+23,5%), comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+23,4%), comertului cu ridicata nespecializat (+7,6%), comertului cu ridicata al bunurilor de consum, altele  decat  cele  alimentare  (+4,8%), comertului cu ridicata specializat al altor produse (+1,3%) si comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+0,2%).  Scaderi au inregistrat activitatile de intermediere in comertul  cu ridicata (-12,2%) si comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (-3,1%).

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2016, comparativ cu luna octombrie 2015, in termeni nominali, a crescut cu 7,8%, ca urmare a cresterii comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+28,7%), comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+24,8%), comertului cu ridicata nespecializat (+12,6%), comertului cu ridicata al bunurilor de consum, altele  decat  cele  alimentare  (+6,2%), comertului cu ridicata specializat al altor produse (+3,2%) si comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+2,6%). Scaderi au inregistrat activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-9,7%) si comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (-2,2%).

  • Perioada 1.I-31.X.2016 comparativ  cu perioada 1.I-31.X.2015

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1.I-31.X.2016 comparativ cu perioada 1.I-31.X.2015, in termeni nominali, a inregistrat o crestere cu 7,8%, datorita cresterii comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+26,2%), comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+17,2%), comertului cu ridicata nespecializat (+13,0%), comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+10,7%), comertului  cu ridicata al bunurilor  de consum,  altele  decat cele alimentare (+9,2%) si comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+7,0%). Scaderi au inregistrat activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-4,3%) si comertul cu ridicata specializat al altor produse (-1,2%).

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie   de   numarul  de  zile  lucratoare  si  de  sezonalitate,   in perioada 1.I-31.X.2016  comparativ  cu  perioada 1.I-31.X.2015, in termeni nominali, a inregistrat o crestere cu 7,2% datorita cresterii comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+20,1%), comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+15,1%), comertului cu ridicata nespecializat (+12,6%), comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+10,3%), comertului  cu ridicata al bunurilor  de consum,  altele  decat cele alimentare (+8,8%) si comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+8,5%). Scaderi au inregistrat activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-4,7%) si comertul cu ridicata specializat al altor produse (-1,1%).


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

1208 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Incercati si un acord (Miercuri, 14 decembrie 2016, 12:37)

    Bogdan_100 [utilizator]

    Macar in titlu. "Afacerile.., mai mare cu..." Mai mari "ca e mai multe" ! :-))))))))))


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version