[P] 10 proiecte de educatie, sprijinite prin granturile Raiffeisen Comunitati
Programul este un concurs de proiecte de responsabilitate sociala, derulat anual de Raiffeisen Bank pe platforma onlinehttps://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi, care vine in sprijinul comunitatilor in care banca isi desfasoara activitatea. In acest an, programul a vizat educatia non-formala, de tipul educatiei financiare, antreprenoriale, civice si profesionale, avand ca obiectiv cresterea nivelului de educatie si de trai din Romania.
Dintre cele 253 de proiecte inscrise, cele 10 prezentate mai jos au reusit sa castige increderea comisiei de jurizare si implicit finantarea acestora de catre Raiffeisen Bank.
1. Antreprenoriat si societate. Primul meu film documentar - Asociatia VIRA, Timisoara - urmareste formarea de abilitati practice in domeniul filmului documentar comunitar pentru 20 liceeni si realizarea a 4 filme despre comunitatea locala de antreprenori.
2. EduPapiu, un pas in viitorul meu - Colegiul National „Alexandru Papiu Ilarian”, Targu-Mures - 80 de elevi ai colegiului vor dobandi competente si aptitudini pentru domeniul inovativ al roboticii, care ii ajuta atat in viitorul lor pe plan profesional, cat si in viata de zi cu zi.
3. FinTin, educatie financiara pentru elevi - Asociatia Respiro, Targoviste - are ca obiectiv formarea deprinderilor de administrare eficienta a banilor pentru cel putin 900 de elevi de gimnaziu si liceu, prin implementarea unui program de educatie financiara.
4. Iasi YoungHUB - Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Iasi - dezvoltarea abilitatilor de leadership si antreprenoriat a 50 de liceeni printr-un program intensiv de dezvoltare personala si amenajarea unui spatiu de tip incubator de idei pentru implementarea a 5 proiecte.
5. Investim in viitorul copiilor din centre de plasament! - Asociatia Lindenfeld, Bucuresti - organizarea unor cursuri de educatie financiara in 10 judete din tara pentru copii si tineri institutionalizati, crearea de suporturi de curs si ghid pentru exercitiile practice.
6. Muzica e sansa ta! - Fundatia Cartea Calatoare, Focsani - se urmareste stimularea interesului nevazatorilor pentru (o profesie in) muzica prin crearea de materiale extra-curriculare in Braille, care sa permita descifrarea partiturilor muzicale si studiul independent.
7. Sa dam o sansa tinerilor de astazi si naturii de maine - Colegiul National „Petru Rares”, Suceava - un proiect de educatie civica si pentru ecologie urbana: se vor crea 5 spatii atractive si stimulatoare in parcul colegiului, in vederea organizarii unei „Scoli de sambata”.
8. Se poate si ALTFEL! - Fundatia Noi Orizonturi, Cluj-Napoca - vor fi realizate activitati non-formale pe teme de responsabilitate financiara, dezvoltare socio-emotionala si de trai in 3 scoli din judete diferite pe perioada Scolii Altfel, pentru peste 2.000 de elevi.
9. Scoala de voluntariat - Federatia VOLUM, Bucuresti - are ca obiectiv cresterea nivelului de competente civice, prin 3 ateliere tematice pentru elevi si profesori din 12 licee, si participarea la activitati de voluntariat.
10. Valorile demnitatii - Asociatia Global Dignity, Bucuresti - educatie civica in scoli pentru schimbarea atitudinii fata de invatare a 400 de elevi din medii defavorizate si realizarea a 10 filmulete inspirationale, distribuite online, catre peste 30.000 de elevi.
Mai multe detalii despre program puteti gasi pe blogul raiffeisencomunitati.ro.

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa