Romania a imprumutat 2 miliarde de euro de pe pietele internationale
Cererea a depasit 3 miliarde de euro, potrivit unei persoane apropiate afacerii, care insa a solicitat sa nu ii fie facuta publica identitatea, mai scrie Bloomberg. In final, Romania a optat pentru atragerea a doua miliarde de euro.
Romania are una dintre cele mai rapide rate de crestere economica din Uniunea Europeana in ultimii trei ani, iar vanzarile de obligatiuni ale statelor europene au atras recent o cerere puternica.
"Este un moment bun pentru a emite bonduri, intrucat piata datoriilor din Europacontinua sa functioneze in continuare", a declarat telefonic, din Londra, Viktor Szabo, manager de fond la Aberdeen Asset Management Plc. Totusi, Romania "este una dintre cele mai modeste povesti din regiune", asa ca probabil va trebui sa plateasca mai mult decat Ungaria sau Republica Ceha, a adaugat acesta, potrivit Bloomberg.
Barclays Bank Plc, Erste Group Bank AG, ING Groep NV, Societe Generale SA si UniCredit Bank AG se ocupa de noua vanzare.

FOTOGALERIE O frumoasă casă de lângă biserica Sfântul Iosif din București a fost pusă la pământ / Autorizația a fost dată în 2019 de Primăria Capitalei
Coronavirus în România: Aproape 4.000 de cazuri noi în ultima zi / 81 decese, 985 persoane în stare gravă
Primăria Capitalei a plătit circa 40 milioane lei pentru Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară înființate de administrația Firea pentru ”îmbunătățirea” serviciilor publice în București-Ilfov și delegarea lor către companiile municipale
În ce situații ar trebui ministrul să-și delege atribuțiile / Cîțu: Când nu poți să ajungi la ședința de Guvern / Orban: Nu e corect ca un ministru chiar să nu mai semneze
ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
O mare diferenta...
RO in 2017 a tras împrumuturi totale prin eurobonduri în valoare de 3 miliarde euro.+ 50 miliarde de lei !
Deocamdata obligaţiunile scadente în 2035 ale României sunt cotate la randamente apropiate de 3,5% pe an, iar cele cu scadenţe apropiate de 10 ani - la 2-2,5%
Mersi
Of course de ex bondurile US au numarul ala foarte mic, Venezuela, oooops, cine mai cumpara bonduri Venezuela? Reflecta increderea de care se bucura tara care le emite sau ... disperarea.
Intrebare pt postacii Hamsterului, dupa cresterea aia atat de vuvuzelata...de ce face psd asta acum??? Ca e bine nu? Atat de bineeeeee!!!
Simplificat la extrem, putem sa o comparam cu un credit ipotecar - negociezi dobanda, dar trebuie sa-ti iei si o asigurare de viata. La final, calculezi DAE% si plangi.
Pe pietele de obligatiuni, fiecare emisiune este asociata cu un risc. Cumparatorul obligatiunilor nu poate fi sigur ca Romania va rascumpara aceste obligatiuni peste 12 sau 20 de ani. Riscul ca tara sa falimenteze se calcueaza si cumparatorul isi cumpara o asigurare. Evident, pentru toate astea plateste tot cel care se imprumuta.
cresti economia tarii, produci, exporti mai mult de cat importi si vin si baniii apoi te imprumuti mai putin sau dca o faci poti plati .. platind la timp, repet pe termen lung, iti scade si dobanda la viitoarele obligatiuni de stat (bonduri)
Camatareala a fost din todeauna si nu numai cu bani ci si cu anumite "servicii" vezi fosta (actula) urss
Daca vreti rate ca Germania va trebui sa mai votati si oameni cinstiti la alegeri..
Cand colo ce sa vezi, doar niste credite de nevoi personale ale statului aka credit cu buletinul luate la niste dobanzi mari.
Zicea un cititor mai sus de 2-2.5% la zece ani. Daca nu gresesc eu am gasit ca bondurile Ro sunt evaluate la 4.51%. Pe cand nemtii la 0.72%.
Cam mult. Scump doamna Dancila, scump....