Evenimentele vin, trec și apoi se uită, fiind înlocuite în memoria de scurtă durată cu alte evenimente. De aceea, vă propunem o sinteza săptămânală cu cele mai interesante evenimente de la noi și din lume, cel puțin cu cele care ne-au reținut nouă atenția. O colecție de texte pe care să le puteți savura în fiecare sămbătă la cafeaua de dimineață. Lectură plăcută!

HotNews.roFoto: Hotnews

Social, Politic:

  • Ceea ce urmează să citiți este o schemă de fraudare a banilor publici. Are valoare de exemplu şi poate fi reconstituită, la o adică, în mai toate judeţele. Partidele nu au niciun interes în a despărţi administrarea unui județ de interesele de grup. Marea schemă națională de fraudare a fondurilor locale.
  • În timp ce își făcea selfie-uri pentru urmăritorii de pe Facebook și îi dicta iubitei mesaje critice la adresa operatorilor de telefonie care nu-și respectă obligațiile, Liviu Dragnea se afla la volanul unei mașini care figurează cu ITP-ul expirat. Contactat de Recorder, Liviu Dragnea a refuzat să spună dacă mașina pe care o conducea duminică seară are sau nu ITP valabil: „Bine, mergeți mai departe cu investigația…”. Apoi a închis telefonul. BMW-ul cu care Liviu Dragnea a fost la mare figurează cu ITP-ul expirat!
  • ”După mine, viața Doinei Cornea a însemnat tăcerea care ustură, care dă ulcerații, înnebunește. O tăcere pe care, poporul și foarte limbut și laș și plin de el, a înjurat-o copios. Doina Cornea n-a fost o tipă care să facă prozeliți în anii 1980, 1990. În plină dictatură a fost sechestrată în propria casă. Glasul ei a fost strangulat. Traducea, trimitea mesaje către radio Europa Liberă, împărțea manifeste cu fiul ei. După 1990 glasul ei părea ieșit dintr-o lume nevorbită. Apoi, Doinea Cornea s-a închis pe sine într-un turn de fildeș. Greu de ajuns la ea. De ce? Știa! Știa că nu vorbele sunt ce sunt, ci faptele însoțite de tăcere”.
  • Când tot mai mulți români pleacă din țară, Adrian s-a întors pentru o viață mai bună în România.Adrian Tudorache intră în încăperea din restaurant folosită drept vestiar și, ca în fiecare zi de muncă, își schimbă hainele înainte să înceapă tura de ospătar. Își dă jos pantalonii sport și tricoul cu mânecă scurtă, le pune în ghiozdan și ia cămașa neagră și pantalonii negri agățați în cui. Nicăieri nu-i mai bine.
  • Într-una dintre zilele lui grele, părintele Milea se căznea să scoată din pământ, din iarbă verde, și încă repede, o sumă uriașă de bani. Câteva sute de milioane. Se adunaseră facturi neplătite și alte datorii la căminele în care el adăpostea copii, bătrâni, aurolaci, oameni ai străzii, femei bătute – și furnizorii îi dădeau târcoale ca lupii, gata să rupă cu dinții din el. Nu găsea nicio soluție pe pământ și, ca de fiecare dată, gândurile și nădejdea i s-au îndreptat spre Dumnezeu. Părintele Milea, al milei.
  • Gașca de la "Starea Nației" ar/e hazul ei. Are poveste și punctează, uneori de place și dușmanilor. Azi, Starea este, ca umor, peste Badea și Banciu. La Antena 3 și la B1TV, aceștia au decăzut din ringul ironiei, în lumea ștampilelor. Ăsta-i prost, și ăla la fel. Io-s deștept! Cam așa arată stand-up-urile lor. Starea Nației a impus și puțintică morală. O conduită morală pe piața televiziunii românești. Starea Nației și "Capetele de porc" - când umorul are și el demnitatea lui. Nație, tu taci? .
  • Când Emil Brumaru va înceta să scrie poeme, liniuța diafană care desparte duioșia de pornografie se va sfârși. El e singurul poet român care a pus literally căpăstru femeii. Într-o poezie. Deci, în ficțiune. Emil Brumaru e poetul care a reașezat bucile și țâțele, cu mare delicatețe, în literatura română. Emil Brumaru: "Femeile nu se mai uită la mine nici lateral, nici perpendicular..."

Economic:

  • Potrivit prognozei de primăvară a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză ( ex – Comisia Naţională de Prognoză sau CNP) România va atinge în acest an un PIB de 200 de miliarde de euro iar în 2021 ar trebui să trecem pragul de 250 miliarde de euro. (Foarte) important: sunt valori ceva mai mici decât cele din prognoza de iarnă publicată în urmă cu câteva luni, deoarece cursul de schimb mediu pe anul în curs a fost ajustat de la 4,59 lei/euro la 4,65 lei/euro. Niște chei de citire a prognozelor CNP: adică o prognoză a prognozei.
  • ”Vor control total pe orice informație...Guvernul nu vrea să comunicăm...Nu pot vorbi mai tare, să nu mă audă careva pe aici...Stat sovietic". Sunt cuvinte spuse în șoaptă, pe holul oricărei instituții publice subordonate Guvernului. Nu contează care, atmosfera de teamă este aceeași peste tot, iar secretomania a devenit cuvânt de ordine la Palatul Victoria. Absurda secretomanie guvernamentală.

BONUS:

  • Sfârșitul muncii ,așa cum o știm? Computerele îndeplinesc azi sarcini complexe, odată rezervate numai pentru oameni. În timp ce automatizarea a dus la crearea de noi locuri de muncă în trecut, astăzi aceeași automatizare ne vulnerabilizează joburile. Un raport Barclays.
  • De ce incompetentii habar nu au ca sunt incompetenti? Motivul pare a fi faptul ca  persoanele despre care discutam nu reusesc sa invete din propriile greseli. In termeni psihologici discutam despre efectul Dunning-Kruger. Solutia:  unui incomptent trebuie sa i se spuna direct ca e incompetent. Chiar si cu riscul ca nici din asta el nu va invata nimic.  Din pacate, oamenii cu adevarat talentati intr-un domeniu au tendinta de a-si subestima potentialul
  • De ce bate vantul?:

  • Cât te-ar costa să fii Batman?:

  • Hmmmm:

  • De ce imbatranim, explicat in doua minute. Altfel formulat, ati mai imbatranit cu doua minute, dar macar stiti de ce:

  • TEDx- Prof.Dr. Daniel David - Despre Liberul Arbitru. Decizii Libere: Exista?

Voice ati citit interesant săptămâna asta?