Document. Legea care îi obligă pe românii din Diaspora să justifice sumele de peste 2.000 de euro trimise în ţară poate fi ușor ocolită

de Florin Barbuta     HotNews.ro
Luni, 4 iunie 2018, 13:48 Economie | Finanţe & Bănci


Remitente
Foto: sxc.hu
Guvernul s-a grăbit să transpună în legislația românească Directiva UE 2015/849. Este vorba despre adoptarea unui proiect de lege pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Aceasta prevede ca sumele de peste 2.000 euro trimise de Diaspora să fie justificate cu documente. Totuși, această lege poate fi ușor ocolită. Un scenariu posibil este transmiterea banilor prin cunoștințe sau prin șoferii de autobuze, care nu pot fi monitorizați de către autorități. De asemenea, se poate trimite în țară un card de la o banca din altă țară în care se pot depune periodic sume de bani.
Executivul încarcă inutil transferurile de bani ale românilor din străinătate, în condițiile în care cei rămași în țară au nevoie de resurse, consideră Cristian Păun, profesor la Academia de Studii Economice.

„Mie mi se pare că încărcăm cu un cost inutil aceste transferuri care sunt vitale pentru foarte multe familii rămase în țară. Acești oameni și-au lăsat aici părinții, copiii, care au nevoie de aceste resurse. Faptul că tu acum vii și îi pui să facă tot felul de formalități ca să trimită bani părinților sau copiilor mi se pare nedrept, arăți că nu te interesează această populație care este localizată temporar sau nu în afara României, te rupi și mai mult de ei, le întorci și mai mult spatele prin această ostilitate fățișă arătat în felul acesta”, a declarat Cristian Păun, profesor la ASE.

El este de părere că adică atitudinea pe care o adoptă guvernanții față de cei care lucrează afară denotă cumva că nu avem nevoie de acești bani, că e rușinos sau problematic să lucrezi în afară.
 • Guvernanții noștri trebuie să înțeleagă că oamenii aceia nu pleacă de bine afară. Ei nu merg să lucreze afară pentru că aici este foarte bine dar e mai cool, e mai trendy să lucrezi în afară. Ei pleacă de nevoie acolo și din vina politicienilor de aici, care acum ce au făcut? Au găsit de cuviință să-i agaseze și mai mult, după ce i-au stresat și îi stresează cu lipsa reformelor, cu toată această stagnare pe partea de calitate a vieții în țară.
 • Românii vor strânge acei bani într-un cont acolo, îi vor extrage în numerar și vor intra cu ei în țară de fiecare dată când vin de sărbători. Probabil vor veni mai des în țară. Asta înseamnă că vor reconsidera ideea de a reveni mai des, nu doar de Paște sau de Crăciun. Probabil vor veni și de Paște și de Crăciun cu sume consistente care să acopere câteva luni bune de trai până la următoarea sosire în țară.
„Vor trimite bani informal, prin prieteni, cunoscuți, bani care nu vor mai intra, din păcate, în sistemul bancar, nu vor mai putea fi monitorizați, nici măcar nu vom mai putea ști statistic câte remitențe produc și trimit în țară cei c re lucrează în afară. În felul acesta vom egala fluxurile de investiții străine directe care tind către zero, nepermis pentru o țară cum este România, cu pretenții de țară OCDE. Am rezolvat problema, am ajuns cu nivelul investițiilor străine la nivelul remitențelor. Cum? Taxând remitențele, iar aici nu mă refer la o taxă directă aplicabilă lor, ci prin această barieră care înseamnă costuri, stres pentru cetățeanul român”, a explicat Cristian Păun.

Potrivit acestuia, taxarea nu îmbracă numai forma unui procent aplicat unei sume, dar și a drumurilor pe care le avem făcut către autoritățile fiscale, raportări inutile, condiții pe care trebuie să le îndeplinim, multe dintre ele fiind absolut aberante, cu efect zero în plan economic.
 • Remitențele reprezintă, din păcate pentru România, o sursă foarte importantă de finanțare externă cu valută și mențin semnificativ echilibrul balanței de plăți externe, care are mai multe componente, una dintre ele puternic deficitară și cu un deficit în creștere, mă refer la balanța comercială, importuri versus exporturi. Pentru că acolo avem un dezechilibru, este foarte important ca mai jos, în celelalte conturi ale balanței de plăți externe să avem niște intrări de valută.
„De regulă, compensarea se face prin credite externe, investiții străine sau remitențe. Remitențele, această sursă de valută importantă, compensează cererea în creștere de valută asociată importurilor. Trebuie să remarcăm faptul că aceste remitențe trimise de români din afară sunt sursă importantă de consum. Acei bani sunt schimbați în lei și apoi consumați pentru diferite bunuri și servicii și, cum economia românească este incapabilă să țină pasul cu acest consum, din ce vedem în ultimii ani, e clar că eșuăm în importuri”, menționează profesorul ASE.

Remitențele respective putem să le considerăm ca fiind și o sursă importantă a importurilor pe care le face România, consideră Păun.

„E bine că ele există, că finanțează economia românească. Din păcate, foarte puține dintre ele se transformă în investiții, iar noi la capitolul investiții străine stăm foarte prost. E problematic faptul că nu reușim ca investițiile străine pe care le atragem, de portofoliu sau directe, să fie semnificativ mai mari față de aceste remitențe”, a precizat Cristian Păun.

Mai mult de 60% din banii trimiși în țară de românii care lucrează în străinătate sunt cheltuiți pentru consum, pentru achiziția necesităților de zi cu zi (alimente, haine și adăpost), iar între 20% -40% se folosesc pentru economisire sau investiții , se arată într-o lucrare statistică publicată de INS.

Conform statisticilor Băncii Mondiale, România este de aproape 10 ani, printre primele piețe de primire a remitentelor din Europa. Italia, cu peste 1 milion de migranți români, este principală țara din care românii trimit bani, fiind urmată de Spania și Germania.

Senatorul PNL Florin Cîțu a afirmat recent că PSD și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, au mințit când au susținut că nu se grăbesc să aprobe proiectul care îi obligă pe românii din Diaspora să justifice sumele de peste 2.000 de euro trimise în ţară, Guvernul adoptând documentul în ședința de joi, 31 mai.

Liberalul a precizat că singura modificare efectuată de PSD a fost dublarea sumei trimise de românii din străinătate în țară de la peste 1.000 de euro, la mai bine de 2.000 de euro, citează Mediafax.

"PSD acoperă gaura la buget cu banii românilor din Diaspora! Dragnea și PSD au pus ochii și pe banii românilor din Diaspora. Sumele peste 1.000 de euro urmau să fie confiscate dacă nu erau justificate cu documente. Chiar și cel care deține doar cu numele poziția de ministru al finatelor publice ne asigură că nu se grăbesc cu o astfel de lege. Au mințit! A câtă oară? Joi, la câteva săptămâni după aceste asigurări, în ședința de Guvern a fost aprobată hotărârea de guvern care confiscă banii românilor trimiși în țara dacă nu sunt jutificati cu documente. Au făcut o singură "concesie". Pragul este acum de 2000 de euro", a scris sâmbătă pe Facebook senatorul PNL Florin Cîțu.

Citește și:
Ai trimis vreodată bani unei rude sau cunoștințe în România? Care a fost canalul preferat pentru care ai optat: companii de transfer rapid, bănci, prieteni sau ai utilizat alte canale? Povestește-ne experiența ta!
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14406 vizualizari

 • -9 (27 voturi)    
  deci smecherii scapa (Luni, 4 iunie 2018, 13:54)

  nedumeritul [utilizator]

  iar legea ca de obicei loveste oamenii onesti ,cinstiti,mai putin informati si creduli.....smecherii scapa...facand depasiri prin dreapta...
  • +23 (27 voturi)    
   mmm (Luni, 4 iunie 2018, 15:04)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui nedumeritul

   Oamenii creduli si neinformati probabil si-o vor lua o data, dupa care vor aplica una din metodele legale. Nu vad pentru ce un om cinsitit ar prefera sa faduca 10 adeverinte, in copie si in originalk, eventual si cu traducere legalizata, ca sa lase niste bani la copii sau parinti.

   Plus ca ... nu inteleg rostul legii. Statul roman ar trebui sa incurajeje lucratorii din afara sa trimita banii in tara, nu sa-i fugareasca. Mare parte din banii aia vor genera cel putin TVA. Asha, ce faci? Il buzunaresti pe capsunarul credul de 2000 de euro, dupa care in mod cert ala nu va mai trimite bani acasa ever.
   • +2 (2 voturi)    
    Buna dimineata! (Miercuri, 6 iunie 2018, 8:34)

    Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    "nu inteleg rostul legii. "

    1. confisca banii fraierilor, ca sa aiba ce pradui, Daddy si baronii pedesere

    2. sanctioneaza Diaspora, care niciodata nu a votat cu partidul lui Ilici!
    • +1 (1 vot)    
     pai... (Miercuri, 6 iunie 2018, 11:24)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Sunt_nimic!

     1. Cit estimezi tu ca va confisca? Va confisca de la citiva, va afla tot capsunarul, dupa care sumele trimise in tara vor scadea brusc, determinind scaderea consumului, scaderea colectarii de TVA, etc. Daddy ar cistiga mult mai mult din TVA la o suma mare decit la praduit 3 fraieri si speriat capsunarii.
     2. Mai degraba se sanctioneaza singur... Intersul lui e ca disapora sa trimita cit mai multi bani in tara, din care el sa culeaga o parte. Aici imi scapa rationamentul....
     • 0 (0 voturi)    
      GRESIT!!! (Duminică, 17 iunie 2018, 12:59)

      Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

      "Intersul lui e ca disapora sa trimita cit mai multi bani in tara, din care el sa culeaga o parte. Aici imi scapa rationamentul"

      pentru un on normal la cap, sigur ca da, asa este!

      insa pedesereul nu are treaba nici cu logica, nici cu normalitatea!

      Banii trimisi de cei ce lcureaza in straintate reprezinta un considerabil procent din PIB. Dar partidul lui Daddy nu are nicun interesa ca PIB-ul sa creasca, ca lucrurile sa mearga bine, ca Romnai sa fie prospera!!!

      Nu, pedesereii stiu foarte bine sa gestioneze penuria, nu belsugul.
      O Romanie saraca si needucata este idealul pentru ei, daca oamenii se zbat in saracie, va fi mult mai usor sa ii pacalesti cu sacosa electorala rosie!!!

      deci, daca fluxurile de bani care intra in Romnai se reduc, Ilici se bucura!
  • +15 (17 voturi)    
   hei (Luni, 4 iunie 2018, 15:52)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui nedumeritul

   "Românii vor strânge acei bani într-un cont acolo, îi vor extrage în numerar și vor intra cu ei în țară de fiecare dată când vin de sărbători. "

   Se pare ca nu s-a inteles nimic despre Legea asta.

   "documente justificative" = un document care arata ca banii au venit dintr-un cont bancar, nu un document care arata cum ai facut banii respectivi.

   O idiotzenie comunista, oricum.

   Sa zicem mersi daca nu le vine ideea italienilor si spaniolilor sa puna o taxa pe remitentzele astea, ca sa mai stopeze iesirile de bani din tzarile lor.
   • +14 (16 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 4 iunie 2018, 19:20)

    [anonim] i-a raspuns lui john70

   • +4 (6 voturi)    
    Nu exista asha ceva... (Marţi, 5 iunie 2018, 10:28)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui john70

    "Sa zicem mersi daca nu le vine ideea italienilor si spaniolilor sa puna o taxa pe remitentzele astea, ca sa mai stopeze iesirile de bani din tzarile lor."

    Spania si Italia sunt tari civilizate, iar taxa pentru banii scosi din tara exista doar in tari bananiere. In lumea civilizata miscarea capitalului e un subiect tabu
  • +1 (3 voturi)    
   da, mai ales (Marţi, 5 iunie 2018, 8:07)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui nedumeritul

   dragnea.
 • +33 (37 voturi)    
  Proiect de lege pentru prevenirea şi (Luni, 4 iunie 2018, 13:55)

  si_mort_va_vad [utilizator]

  combaterea spălării banilor ?

  Verificati IESIRILE din tara ale ciumatilor din guberniu, sparlament , primarii, consilii locale si tot asa !!!
  • +18 (22 voturi)    
   ei na, si tu acuma... (Luni, 4 iunie 2018, 15:07)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

   Iesirile din tara sunt ale cui trebuie... Plus ca, sa fim seriosi, cine are de scos 1 mil din tara, gaseste o forma legala de a scoate banii prin transferuri intre firme, nu asta ar fi problema.
 • -10 (20 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 4 iunie 2018, 13:56)

  [anonim]

  • -5 (13 voturi)    
   Hai să fim serioși (Luni, 4 iunie 2018, 15:26)

   Omics [utilizator] i-a raspuns lui

   Eu trimit lunar cel puțin 400 euro. Am făcut reparații capitale la o casă, am trimis vreo 20 000 de euro în două luni. E posibil să-mi ceară uneori banca fluturaș de salarii sau alte dovezi pentru încasări? I le pun în plic și i le trimit. De fapt cred că îi trimite întreprindere care-mi virează salariul.

   Prefer să nu ajungă bani negri în România. Și așa e o ruină de economie, subterană, acolo.
  • -4 (12 voturi)    
   hei (Luni, 4 iunie 2018, 15:54)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui

   Conteaza vreodata vocile parlamentarilor UE? Deciziile se iau la Comisia de la Bruxelles sau la Berlin, fara nici o consultare.
   • +6 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 4 iunie 2018, 16:49)

    [anonim] i-a raspuns lui john70

  • +5 (9 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 4 iunie 2018, 16:16)

   [anonim] i-a raspuns lui

   • +4 (6 voturi)    
    ai luat (Marţi, 5 iunie 2018, 8:17)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui

    minusuri pt. ca ai pus problema gresit.
    Si pana acuma banii din diaspora veneau pe cai licite (transfer bancar), numai ca tampitii (voit sau nu) ai lui dragnea au pus problema in asa fel incat sa ingreuneze trimiterea valutei din afara tarii, in conditiile in care 99% din banii care intra sunt pentru sustinerea familiilor ramase aici.
    Mai curand ar fi trebuit sa faca o lege care sa previna spalatul banilor prin "exportul" acestora in paradisuri fiscale, astfel incat sa nu-si mai rada in barba mazare, bica, udrea, adamescu, ghita, dragnea, ...
    Europarlamentarii romani si-au facut treaba participand la dezbaterile in urma carora a aparut directiva.
    Directiva insa, nu spune parlamentarilor din tarile UE cum sa o legifereze la ei in tara. Asta e treaba sparlamenthotilor de aici. Si uite ce a iesit.
 • +22 (26 voturi)    
  Intreb si eu.... (Luni, 4 iunie 2018, 14:18)

  Cuca [utilizator]

  Asta e daca banii sunt trimisi de romani, da ?

  Si daca Ionel il roaga pe prietenul lui, GianLuca, italano vero, sa ii trimita mamei lui Ionel cate 500 de euro pe luna (desigur, banii fiind ai lui Ionel, GianLuca facand numai oficiul de intermediar) ? Va trebui si GianLuca sa se duca la fiscul din Bucuresti ca sa justifice de unde are el, cetatean italian, 500 de euro ?
  • +10 (14 voturi)    
   hei (Luni, 4 iunie 2018, 15:55)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui Cuca

   N-ai inteles, ala care primeste trebuie sa justifice de unde bani ala care trimite. Absurdistan.
 • +15 (19 voturi)    
  vorbeste lumea ... (Luni, 4 iunie 2018, 14:24)

  XLXL [utilizator]

  inca o ditamai proba de gandire stramba si neputinta mentala cat casa in capul decidentilor care au scos asa ceva ...
 • +12 (18 voturi)    
  Si mai simplu (Luni, 4 iunie 2018, 14:37)

  mitg [utilizator]

  E sa nu mai trimita romanii bani din strainatate si sa-si lase rudele care voteaza cretini (sau nu voteaza) sa se descurce singuri.
 • +14 (18 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 4 iunie 2018, 14:38)

  [anonim]

 • -17 (31 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 4 iunie 2018, 14:43)

  [anonim]

  • +11 (15 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 4 iunie 2018, 15:46)

   [anonim] i-a raspuns lui

  • +8 (12 voturi)    
   Dacă legea este proastă? (Luni, 4 iunie 2018, 16:35)

   Spiky [utilizator] i-a raspuns lui

   Oamenii vor încălca-o. De aia se fac legi proaste, ca să se învețe oamenii cu încălcarea legii, să o disprețuiască și să poate guberniații actuali să fure nestingheriți. Panimaeși, tavarișci?
   • -3 (5 voturi)    
    si legea cu parcarile e proasta (Marţi, 5 iunie 2018, 9:46)

    Tovarasu' Spirala [utilizator] i-a raspuns lui Spiky

    si legea care spune ca n-ai voie sa parchezi oriunde e proasta, pentru ca nu ai unde in alta parte sa parchezi.
    dar cand vine vorba de amendat soferii toti comentatorii hotnews sunt in extaz
  • +5 (7 voturi)    
   As spune de Evitare (Marţi, 5 iunie 2018, 2:45)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui

   De Evitare a unei hartzogareli inutile si tampite!!!
 • -10 (18 voturi)    
  Dar totusi (Luni, 4 iunie 2018, 14:55)

  noi2013 [utilizator]

  De ce este asa grav sa justifici niste sume de bani, mai ales daca nu impune o hartogaristica prea mare?

  Cred ca nimeni nu ar trebui sa aiba o problema sa prezinta un contract de munca care sa justifice sumele respective....

  Iar daca este ceva foarte rau, dl deputat liberal s ane spuna de ce si ce ar face el in situatia de fata...
  • +5 (9 voturi)    
   Justificare (Luni, 4 iunie 2018, 15:32)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   Justificarea ar trebui sa fie ceruta, si deja este, in tara unde au fost facuti acei bani.
   Tu ca tara destinatara ar trebui doar sa te bucuri ca acei ban iintra la tine in tara.
   E interesul si treaba Germaniei, UK, Frantei sa verifice daca acei bani au fost facuti legal si daca s-au platit taxe pentru ei.
   Dar cum pe acolo nu poti munci daca nu ai cont bancar, e greu de crezut ca acei bani nu sunt deja monitorizati de autoritatile de la ei.
  • +7 (11 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 4 iunie 2018, 15:48)

   [anonim] i-a raspuns lui noi2013

   • +4 (8 voturi)    
    desigur (Luni, 4 iunie 2018, 22:45)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui

    si daca ii transferi niste bani in cont nevestei, trebuie sa plateasca impozit, nu? dar daca ii dau copilului bani sa-si ia o jucarie?.. ii iei si CAS sau doar CASS?..

    ai auzit de evitarea dublei impuneri?

    ciuma rosie a ajuns la fundul sacului cu pomenile.. au legalizat furtul, acum vor sa generalizeze.
    • +1 (3 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Marţi, 5 iunie 2018, 9:02)

     [anonim] i-a raspuns lui pehash

  • +8 (10 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 4 iunie 2018, 15:52)

   [anonim] i-a raspuns lui noi2013

   • -1 (1 vot)    
    la aceste (Marţi, 5 iunie 2018, 8:32)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui

    dileme, asociatia sparlamenthotilor sub obladuirea lui pablito dragnea (aka majoritatea parlamentara psd+alde+udmr), va propune prin luminatii sai europarlamentari infratirea agentiilor fiscale din Europa.
    Si daca banditii aia de capitalisti verosi care subjuga Europa de la Bruxelles nu vor face cum le dicteaza craisorul baltilor, acesta, pe 09.06.2018 la ora 20:00, nu va mai face miting de incriminare a justitiei romanesti (si aia supusa lui Soros, corporatiilor si statului paralel) ci de incriminare a banditilor alora de la conducerea UE.
  • +3 (5 voturi)    
   hei (Luni, 4 iunie 2018, 15:59)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   N-ai inteles, nimeni nu cere sa justifici cum ai facut banii aia. Daca tu ai 1 milion de Euro in cont, bani castigati la loto, si trimiti din ei in Rom, n-ai nici un contract, nimic.
   Cel care primeste banii trebuie sa arate de unde vin banii aia. De preferat, sa prezinte o chitantza de la banca. O tampenie suplimentara, desigur.
  • 0 (2 voturi)    
   probabil (Marţi, 5 iunie 2018, 8:25)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui noi2013

   ca ai fi avut dreptate daca era vorba de Abramovici care a infuzat economia Marii Britanii cu miliarde de euro.
   Aici insa e vorba de Ion din Anglia care ii trimite 2000 lire sterline lui taica-su (si poate nici atat).
   Conform sparlamenthotilor nostri, tatal lui Ion (aflat in Romania) trebuie sa vina cu documente care sa dovedeasca ca Ion (care munceste in Anglia) nu a obtinut banii aia din droguri, armamanet sau evaziune fiscala.
   Ca sa vezi unde era evaziunea si spalatul banilor?!
 • -3 (5 voturi)    
  Nu se știe despre ce e vorba, dar avem opinii (Luni, 4 iunie 2018, 15:18)

  Omics [utilizator]

  Nu puteți pune în clar texul de lege? Eu am impresia că tranzacțiile peste 2000 euro sunt monitorizate, și este posibil să ceară documente justificative, dar numai în anumite cazuri, destul de rare.
  • +5 (7 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 4 iunie 2018, 16:59)

   [anonim] i-a raspuns lui Omics

 • +3 (5 voturi)    
  hartograie inutila... (Luni, 4 iunie 2018, 15:38)

  liviu_ [utilizator]

  la un transfer bancar , cum trimit si hartiile ?!

  banca nu poate atasa decat un mesaj de 2-3 cuvinte la transferul bancar nu o poza cu fluturasul de salariu sau mai stiu eu ce...

  deci... CUM se justifica banii respectivi?!

  also... acu nu e o problema... dar peste 2-3 luni o sa se bage un impozit anual cand toti banii astia o sa se impoziteze.... cel mai probabil asta se urmareste...
 • +8 (10 voturi)    
  :O (Luni, 4 iunie 2018, 16:34)

  Deceneu12 [utilizator]

  Culmea e ca persoanele afectate de aceasta lege sunt fix cei cu care planuieste Dragnea sa faca marele miting :))) ironia sortii, de rasu' plansu' am ajuns. Daca situatia nu se va schimba curand (ma refer la arestarea interlopilor politici) vor pleca si mai multi romani din tara, sa vedem atunci cine mai plateste pensii si salarii babane de bugetari, cand te gandesti ca avocatul popo(r)ului va avea pensie de 6.000 de euro :\
  • +6 (8 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 4 iunie 2018, 17:00)

   [anonim] i-a raspuns lui Deceneu12

  • +6 (8 voturi)    
   Ne facem singuri soarta dupa care urlam (Marţi, 5 iunie 2018, 2:16)

   Yanni_A [utilizator] i-a raspuns lui Deceneu12

   Asta suna cam asa: eu lucrez in Germania (sa zicem), trimit bani lui mama in tara, iar mama merge la miting-ul PSD. Cam asta este soarta pe care unii si-o merita, o zic raspicat si fara niciun fel de ezitare. Aceiasi nătângi care dupa revolutie il huiduiau pe Ratiu si il votau pe Iliescu.
  • 0 (0 voturi)    
   POFTIM?? (Miercuri, 6 iunie 2018, 8:41)

   Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui Deceneu12

   "persoanele afectate de aceasta lege sunt fix cei cu care planuieste Dragnea sa faca marele miting"

   Cum poti sa zici asta?!

   Legea confisca banii celor care MUNCESC in strainatate, deci cei ce nu voteaza niciodata pedesereul!

   Destinatarii banilor confiscati, da, sunt parintii si rudele ramase in tare, care PROBABIL au votat cu Partidul lui Ilici. Da, vor fi afectati, dar ei se uita in continuare la Latrina 3, de unde afla ca nu mai primesc banii din cazua lui Iohannis, a lu' Statul parale, sau a exogenilor externi!

   Deci pedesereul are numai de castigat din asta ...
 • +4 (4 voturi)    
  criptomonede (Luni, 4 iunie 2018, 17:46)

  drup [utilizator]

  traiasca guvernul socialist mondial al UE ca in felul asta tocmai s-a gasit o aplicare foarte buna pentru Bitcoin.
  • +4 (6 voturi)    
   ! (Luni, 4 iunie 2018, 18:50)

   Deceneu12 [utilizator] i-a raspuns lui drup

   Total de acord cu tine doar ca patura sociala afectata habar nu are de criptomonede sau macar sa foloseasca online banking.
 • +3 (5 voturi)    
  Mda (Luni, 4 iunie 2018, 19:46)

  Ion_RoaitaDA [utilizator]

  Daca ar exista vointa, s-ar recupera usor milioane de euro, si frica de lege ar face minuni.
  De ce nu se trimit echipe operative discrete, sa-i aduca incatusati pe `refugiatii politici` cu conturi grase sau cu geamantane de bani? Daca ar exista interes s-ar face treaba asta.
  Cred ca toti oamenii de `bine` ar aplauda asta, si la propriu si la figurat. Pai ce, evreii sunt mai destepti ca romanii?
  • -1 (7 voturi)    
   Cu parere de rau , (Luni, 4 iunie 2018, 23:43)

   A310 [utilizator] i-a raspuns lui Ion_RoaitaDA

   va pot confirma , ca israelienii sunt cel putin mult mai detrminati in actiunile care le intreprind .
   Din punctul meu de vedere , romanii sunt mamaligi in comparatie cu israelienii .
 • -8 (10 voturi)    
  Senatorul PNL Florin Cîțu , (Luni, 4 iunie 2018, 23:38)

  A310 [utilizator]

  m-a determinat sa studiez Directiva UE 2015/849 din 20 Mai 2015 , si am constatat fara dubiu ca domnul senator Citu minte asa cum ii sta bine unui politician , si anume Romania este deja in mare intarziere in ceea ce priveste implementarea acestei directive .
  Daca doriti sa continuati cu manipularile de joasa calitate , va doresc succes .
  As dori ca cei care vor fi afectati de aplicarea acestei directive , ar fi bine sa citeasca respectiva directiva , dar sa o si inteleaga .
  • +3 (7 voturi)    
   N-ai inteles nimic la cum scrii (Marţi, 5 iunie 2018, 2:50)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui A310

   E elementar, de clasele 1-4 sa nu pui pauza intre cuvant si semn de punctuatie. Ti s-a mai spus, e dureros pt ochi, nu intelegi sau nu poti?
   • +2 (2 voturi)    
    Daca te dor (Marţi, 5 iunie 2018, 11:29)

    A310 [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

    ochii , va recomand un consult la oftalmolog .
    Moralistule ce esti tu .
 • +6 (8 voturi)    
  O tara in care nu merita sa traiesti (Marţi, 5 iunie 2018, 2:05)

  Yanni_A [utilizator]

  Cand am plecat din Romania aveam 14 ani. Parintii mi-au spus ca este pentru binele meu si al viitorului familiei. Au spus ca aici nu se va schimba nimic, ca aceiasi comunisti vor imparti functiile si peste 50 de ani. Nu au trecut inca 50 de ani, insa 20 s-au dus si am observat ca parintii mei aveau perfecta dreptate cand si-au motivat plecarea. Stau in Grecia acum, dar am fost nascut in Romania. Ma intreb oare daca Romania va scapa vreodata de mentalitatea comunista si daca omul din popor se va destepta sa stie ce voteaza. Pentru ca sunt oarecum legat de aceasta tara, m-as intoarce oricand sa locuiesc in Romania. Insa, din respect pentru vointa parintilor, m-am orientat catre Atena si acum am si eu un copil de 2 ani. Atena nu este Germania, insa nici nu se poate compara cu Romania/ Bucuresti. Traim in alta lume, mult mai diferita. Imi pare rau ca trebuie sa o spun, insa Romania a ajuns asa datorita comunistilor si a turcilor. Ei, cu gandirea lor corupta au zidit aceasta mentalitate corupta.
 • +4 (6 voturi)    
  Iliescu a inventat PSD, un refugiu al comunistilor (Marţi, 5 iunie 2018, 2:11)

  Yanni_A [utilizator]

  Pentru ignorantii care dau doar din gura, sa stie ca diaspora contribuie la PIB-ul romanilor din tara si sustine cresterea economica a Romaniei. Datorita lor, se pot creste salariile oamenilor, oadata cu majorarea economica. Este o rusine si o lipsa de respect ca romanii din tara sa-si doreasca aceasta taxare prosteasca. Oricum se vor gasi solutii sa se evite aceasta manevra. Ce se va intampa insa, va fi ca romanii vor trimite din ce in ce mai putini bani in tara, se vor orienta sa-i investeasca in tara in care s-au mutat. Cine pierde la faza asta? Evident, Romania. Cine e de vina? Evident, parlamentarii PSD.
  • 0 (0 voturi)    
   Buna dimineata, Yanni! (Miercuri, 6 iunie 2018, 8:47)

   Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui Yanni_A

   "romanii vor trimite din ce in ce mai putini bani in tara"

   perfect adevrat!

   "Cine pierde la faza asta? Evident, Romania."

   perfect adevrat!

   Dar cine este "Romania" asta abstracta? Nu exista Romania pe ansamblu, exista interese divergente!

   Daca in tara se reinstaureaza mizeria si saracia, pentru pedesere este o mana cereasca: ei stiu foarte bine sa gestioneze PENURIA, nu belsugul!

   Ei au tot interesul ca Romania sa fie o tara inapoita, subdezvoltata, votantii lor traditionali nu sunt cei ce muncesc, cei care produc, ci asistatii social!

   Cu cat este mai mulat saracie in Romania, cu atat mai usor pot pedesereii sa pacaleasca poprul cu sacosa electorala rosie!!!
 • 0 (2 voturi)    
  Ei sa nu exageram (Marţi, 5 iunie 2018, 6:03)

  spysoby [utilizator]

  I1.n primul ring e cerut de Uniunea Europeana asa ca asta e : ne bucuram de banii lor si de dreptul de circulatie asa ca inghitim si timpenia asta 2. E un proiect ;asa cum se misca parlamentul nostru e posibil sa-l aproabe peste 15 ani.3. cei care lucreaza legal in strainatate deja au trasmis fiscului copia legalizata a traduceri contractului de munca.Bandantele platite la negru nu sunt afectate de legea asta nu trimit acasa lunar 2000 de euro ;la fel si cei care lucreaza la negru.Pentru Luana nepoata lui tanti Elvira de la Braila nu-i problema ca ea poate sa vina cu pina la 10000 euro cu low costul pe Otopeni.Ai vindut vila din NEW YORK ai deja justificarea. In general nu foarte multa lume trimite 2000 de euro lunar in tara
 • -1 (1 vot)    
  Intrebare (Marţi, 5 iunie 2018, 8:07)

  JoshuaTree [utilizator]

  Nu se gadeste legiuitorul roman la alta lege europeana: este interzisa dubla impozitare in comunitatea europeana?
  Daca eu muncesc afara legal, si ei imi impoziteaza banii ce ii trimit in tara rudelor....iar statul roman va incerca sa atinga si un cent din banii aia, am sa imi iau de la bugetul romaniei mai mult decat o sa imi ia ei din aia 2000 taxe? chiar am sa fac asta, ca sa le arat idiotenia de care dau dovada. Imi doresc sa fiu primul impozitat, am sa fiu si primul care le deschid proces de dubla impozitare. imi va parea rau de cei care platesc taxele in tara caci Romanica o sa plateasca pentru imbecilii care o guverneaza...din nou.
  • 0 (0 voturi)    
   ce treaba avem cu legea europeana?! (Miercuri, 6 iunie 2018, 8:50)

   Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui JoshuaTree

   In decembrie 2016, poporul a votat pe Daddy, adica a votat pentru iesirea din lumea civilizata, din UE si din NATO, de sub domnia Legii, in general!
 • +3 (5 voturi)    
  totul poate fi ocolit (Marţi, 5 iunie 2018, 9:28)

  ContHotnews [utilizator]

  Cand o sa intelegeti fratilor ca totul poate fi ocolit, absolut totul.

  Ca sa compensezi creativitatea romanului ori trebuie sa-l bati de sa-l usuci ca sa bagi frica in el si sa i-o limitezi - vezi scoala veche (securitatea), ori trebuie sa se *simta* el - adica sa realizeze ca nu are mare lucru de castigat, iar ca eforturile lui intelectuale sunt mai bine investite in ceva cu un venit potential mai mare.

  Conform teoriei agentului, sa stai sa cuprinzi absolut toate scenariile posibile intr-un contract/act legislativ, implica o investitie extrem de mare de resurse (timp, energie, respectiv bani). Plus ca dupa ce ai scos cartea de telefoane pentru un amarat de transfer de bani, spune-mi cine va sta sa o citeasca.

  Romanul inca nu a inteles ca frecusurile astea marunte nu duc nicaieri, duc la alte frecusuri marunte, din care iarasi nu iese mare lucru, poate doar o societate de rahat, formata din oameni cu orizonturi restranse.
 • +2 (4 voturi)    
  O tara de hândel... (Marţi, 5 iunie 2018, 9:39)

  Javrelor [utilizator]

  Ce sa mai....exact ca pe timpul lui ceasca.....nu trebuie sa permitem o asemenea lege oameni buni.
  • 0 (0 voturi)    
   cam tarziu! (Miercuri, 6 iunie 2018, 8:51)

   Sunt_nimic! [utilizator] i-a raspuns lui Javrelor

   Cum sa "nu permitem"??

   Pedesereul are toata puterea, pentru ca NOI le-am acordat-o, la vot!

   Pot sa faca orice vrea muschii lor, asa cum au si declarat cu sinceritate: PENTRU CA PUTEM!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by