Leul s-a apreciat miercuri cu aproape doi bani, pana la 3,7246 lei pentru un euro, potrivit cursului de referinta afisat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), in conditiile in care jucatorii asteapta decizia bancii centrale de la inceputul saptamanii viitoare, dar si pe fondul cererii mari de lei din piata, conform NewsIn. Banca centrala a afisat marti un curs de 3,7420 lei pentru un euro.

In debutul sedintei de tranzactionare, moneda nationala s-a apreciat de la 3,7550 la 3,7195 lei pentru un euro, ca urmare a cererii mari de lei din piata, in conditiile in care dobanzile interbancare se mentin la un nivel ridicat. Dupa aprecierea din debut, leul a pierdut teren pana la 3,74 lei. Dupa ora 13:00, leul a recuperat din nou teren, iar la ora 14, se tranzactiona la 3,7150 - 3,7200 lei pentru un euro.

"Exista o cerere mare de lei in piata, determinata de nivelul ridicat al dobanzilor pe piata interbancara", a declarat Ioan Birle, dealerul sef al Bancii Transilvania, citat de NewsIn.

El a mai mentionat ca piata asteapta decizia de politica monetara a bancii centrale, estimand o majorare a ratei dobanzii, iar un semn il poate constitui si faptul ca BNR a atras din nou bani din piata miercuri.