O parte dintre tranzacțiile făcute în weekend de clienții ING au fost procesate de două ori. Reprezentanții băncii susțin că a fost vorba de o eroare operațională, iar banii vor fi returnați.

bancomat INGFoto: Hotnews

”O parte dintre tranzacțiile făcute în weekend au fost procesate de două ori din cauza unei erori operaționale. În 24 de ore banii vor fi returnați”, au precizat pentru HotNews.ro reprezentanții băncii olandeze.

Ulterior, pe Facebook, ING a venit cu noi precizări.

„O parte dintre clienții ING au putut vedea astăzi tranzacții dublate în extrasul lor de cont. Cauza vine dintr-o eroare operatională, in care unele fisiere de plată decontate astăzi au fost procesate de două ori. Eroarea nu a afectat în niciun fel alte servicii si sisteme ING. Lucrăm cu prioritate la remedierea incidentului si vă asiguram ca toate erorile vor fi corectate pânaîla finalul zilei. Ne pare sincer rau pentru neplăcerile create si vrem sa stiti ca suntem la curent cu toate sesizarile voastre”, se arată în postare de pe Facebook.

Luni, 8 octombrie, putin dupa ora 14.00, ING Bank Romania a identificat dublarea unor tranzactii realizate cu cardul si procesate in aceasta zi.

Banca a identificat situatiile urgente ale unor clienti si a discutat cu acestia pentru a corecta tranzactiile si a regla punctual contul clientilor cat mai repede cu putinta. Eroarea a fost confirmata ca fiind una operationala, fara impact asupra altor procesari ale bancii. Clientii nu vor suporta costuri in urma acestei situatii, in comisioane sau taxe.

Toate tranzactiile au fost corectate si sumele reglate pana la ora 21.00 ale aceleiasi zile.

In urma acestei situatii a crescut considerabil volumul de trafic in platforma de internet banking ING Home’Bank, ceea ce a dus la un acces mai dificil in aplicatie.

ING Bank regreta sincer disconfortul pe care clientii l-au resmitit in aceste ore si ia masurile necesare pentru a preveni astfel de incidente pe viitor, mai arata reprezentantii bancii.

UPDATE ING România: Toate tranzacțiile au fost corectate și sumele reglate până la ora 21:00