​DOCUMENT Finanțele s-au răzgândit. Au făcut proiect separat cu privire la Campionatul European de Fotbal 2020

de F.B.     HotNews.ro
Vineri, 15 martie 2019, 10:16 Economie | Finanţe & Bănci


Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews
Inițial, Ministerul Finanțelor a anunțat, în cadrul unui proiect care includea și prelungirea termenului de depunere a Declarației Unice, că veniturile realizate de entitățile care sunt implicate în Turneul final al Campionatului European de Fotbal 2020 nu vor fi impozitate. Între timp, în Monitorul Oficial a fost publicata doar partea cu privire la Declarația Unică.

Ministerul chiar s-a lăudat, într-un comunicat de presă, că în acel document se află și prevederi cu privire la evenimentul respectiv.Vezi noul proiect aici

Conform notei de fundamentare:
 • Pentru îndeplinirea angajamentelor asumate prin semnarea scrisorii de garanție prin care România s-a angajat că va întreprinde demersurile necesare pentru a susține facilitățile fiscale solicitate de UEFA, în contextul corespondenței purtate cu UEFA în calitate de entitate organizatoare, cu privire la confirmarea facilităților fiscale prevăzute la Articolului II din Legea nr. 145/2018 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 18/2018 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative și datorită faptului că activitățile de pregătire și organizare a evenimentului vor începe în perioada următoare, se propune ca veniturile realizate de entitățile nerezidente organizatoare și filialele nerezidente ale acestora, ca urmare a pregătirii, organizării şi desfăşurării Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 să fie considerate venituri neimpozabile în înțelesul impozitului pe veniturile obținute din România de nerezidenți, fără a mai fi necesară înregistrarea fiscală în România a acestor entități nerezidente organizatoare și a filialelor nerezidente ale acestora.
 • În sensul impozitului pe profit aceste entități nerezidente organizatoare și filialele nerezidente ale acestora, nu vor fi considerate contribuabili iar activitățile desfășurate de entitățile nerezidente organizatoare și filialele nerezidente ale acestora ca urmare a pregătirii, organizării şi desfăşurării Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 nu conduc la existența unui sediu permanent în România.
 • Filialele nerezidente sunt confirmate de către entitățile nerezidente organizatoare ca având legătură cu pregătirea, organizarea și desfășurarea turneului.
 • În același timp, se clarifică faptul că veniturile realizate de persoane juridice, altele decât entitățile nerezidente organizatoare și filialele nerezidente ale acestora, ca urmare a pregătirii, organizării și desfășurării Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, sunt venituri neimpozabile în înțelesul impozitului pe profit și sunt venituri scutite în înțelesul impozitului pe veniturile obținute din România de nerezidenți, dacă persoanele juridice sunt confirmate de către entitățile nerezidente organizatoare și/sau filialele nerezidente. În cazul persoanelor juridice române, se propune ca veniturile obținute din activitățile de pregătire, organizare și desfășurare a Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, precum și din redevențe sau distribuiri de active să fie neimpozabile, pentru a asigura un tratament fiscal unitar entităților implicate. Acest regim fiscal va fi acordat doar persoanelor juridice române care au ca scop unic pregătirea, organizarea și desfășurarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020. În acest context, în temeiul prevederilor Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, se menține obligația înregistrării fiscale și obligația declarării veniturilor obținute de persoanele juridice nerezidente menționate.
 • Sunt neimpozabile, în înțelesul impozitului pe venit și al impozitului pe veniturile obținute din România de nerezidenți, după caz, veniturile realizate de persoanele fizice nerezidente, implicate în pregătirea, organizarea şi desfăşurarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, dacă persoanele fizice nerezidente sunt confirmate de către entitățile nerezidente organizatoare și/sau filialele nerezidente ale acestora.
Citește și:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1792 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  DJ Theo (Vineri, 15 martie 2019, 10:20)

  un domn [utilizator]

  Da la platane si Inainte dar Vartos Inapoi !
  Altfel nu se aude muzica bine !
  • +3 (3 voturi)    
   Chiparosul de la Finante (Vineri, 15 martie 2019, 11:54)

   Frank777 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   adica Teodorovici baiatul rasfatat de secretarele de la serviciu de la el joaca teatru ca ministru de finante.In realitate este un samsar calificat in dezinformare. Vinde cai schiopi ca fiind buni de trap. Vinde ca nu-i prost cine cere este cine da. Adica cine voteaza PSD.
 • +5 (5 voturi)    
  Numai minciuni si inselaciuni (Vineri, 15 martie 2019, 10:23)

  Frank777 [utilizator]

  Un guvern de ticalosi. Mint si insala. Dau legi anti popor.Provoaca scumpiri in serie prin Ordonante de guvern cu efecte anti-cetateni sub pretextul ca lupta anti corporatiile multi nationale. Minciuni.Totul este premeditat si face parte din strategia PSD care se lauda ca mareste pensiile cu 100 lei dar costrurile se maresc cu 120 de lei deci nu mareste nimic.Mareste salariile bugetarilor din taxe asupra companiilor care duc la cresterea generala a preturilor afectand si pensionarii si bugetarii si privatii. Companiile multinationale maresc tarifele exact cu cat mareste PSD taxele.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by