​​Senatorul liberal Florin Cîțu susține că OUG 114/2018 a fost emisă pentru a distruge sistemul financiar autohton și pentru a favoriza Banca Internațională de Investiții. Banca, fiind internațională, nu plătește nicio taxă și nu este reglementată de BNR. Potrivit lui Florin Cîți, "BII devine singura banca pentru FSDI (n.red. Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții)".

HotNews.roFoto: Hotnews

"BII este singura banca foarte activa in Romania, in competitie cu restul bancilor, si NU PLATESTE TAXE si NICI NU ESTE REGLEMENTATA DE BNR. Banca ruseasca in a carei conducere a intrat Eugen Teodorovici, la o zi dupa intalnirea pe care a avut-o cu presedintele BII, si la a care in intrunire a participat in Cuba dupa escala la Moscova", a scris Florin Cîțu, marți, pe contul său de Facebook. Potrivit acestuia, Dragnea, Vâlcov și Teodorovici nu au avut niciodata intenție să reducă ratele românilor la credite.

Vezi aici ce scrie Cîțu

Senatorul Florin Cîțu a acuzat și săptămâna trecută, două zile la rând, Guvernul controlat de Liviu Dragnea de înțelegeri cu rușii, trădând interesele economice ale României. Cele mai multe acuzații se îndreaptă asupra ministrului finanțelor Eugen Teodorovici, despre care Cîțu se întreabă dacă este spion rus. Cîțu susține că vehiculul financiar prin care Rusia ar urma să obțină control în economia românească este Banca Internațională de Investiții (BII), cu sediul la Moscova și în conducerea căreia a fost numit Teodorovici, în luna noiembrie, la doar o zi după o întâlnire cu președintele instituției. Apoi a plecat în Cuba, după o escală la Moscova, unde ar fi promis că BII va fi principalul finanțator și partener al controversatului Fond Suveran.

Citește și

Acuzații foarte grave ale senatorului Florin Câțu la adresa ministrului finanțelor: Este spion rus? O bancă internațională, cu sediul la Moscova, va fi principalul partener al Fondului Suveran, așa cum a promis Teodorovici în Cuba