Financial Times: Producătorii de sandwichuri se pregătesc de Brexitul dur: schimbă rețetele și stochează ingredientele ● Televizoarele inteligente trimit datele personale către Netflix și Facebook ● The Jerusalem Post: Benjamin Netanyahu promite să formeze un nou guvern ● La Repubblica: Agenţii Gărzii Financiare italiene au destructurat o reţea care se ocupa cu pirateria tv

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Financial Times: Producătorii de sandwichuri se pregătesc de Brexitul dur: schimbă rețetele și stochează ingredientele

Producătorii de sandwich-uri își schimbă rețetele, stochează ingrediente și caută furnizori alternativi, pregătindu-se pentru varianta unu Brext fără acord.

Grupul Greencore, care produce trei din cinci sandwich-uri vândute în Marea Britanie și alimentează supermarketuri precum Marks & Spencer și Co-op, a pregătit planul de urgență pentru cazul ieșirii din UE a Regatului Unit fără niciun acord.

„Ne pregătim pentru orice scenariu, anticipând că vor exista disfuncții în aprovizionarea din import. Schimbăm rețetele și căutăm furnizori locali acolo unde există”, a declarat directorul executiv Patrick Coveney pentru Financial Times. „Aproximativ un sfert din produsele noastre își vor schimba rețetele de fabricație în situația unui no-deal Brexit. ”

Greencore își va schimba furnizorul de legume proaspete trecând de la cel european la unul african, ingredientele fiind aduse pe cale aeriană. Pret A Manger, care lucrează cu angrosistul Reynolds, își va extinde lista furnizorilor și în alte țări în cazul produselor proaspete, inclusiv salată, castraveți, roșii, ceapă și spanac.

Sandvișurile ambalate refrigerate au devenit un element esențial al britanicilor de când M&S a început să le vândă în 1980, britanicii cheltuind 8 miliarde de lire sterline pe an, potrivit British Sandwich Association.

Pâinea e făcută in house, dar multe dintre ingrediente -brânză, șuncă sau roșii- sunt importate din Europa, ceea ce ar vulnerabiliza producția în cazul unor creșteri de prețuri sau dacă vor fi întârzieri din cauza problemelor vamale.

Greencore face 7.500 de livrări pe zi către comercianții cu amănuntul din Marea Britanie, în timp ce Pret A Manger operează peste 400 de magazine, fiecare având propria sa bucătărie. La fel ca întreg sectorul alimentar și al băuturilor, ei se bazează foarte mult pe importurile din UE.

Pret A Manger va încerca să nu recurgă la transportul aerian de marfă din cauza impactului asupra mediului și a problemelor legate de calitate. „Mai degrabă îmi asum o pierdere pe termen scurt decât să fac ceva care ar putea afecta imaginea mărcii noastre”, a declarat Pano Christou, directorul executiv Pret. „Dacă vor există probleme, supermarketurile vor fi alimentate cu prioritate. Încercăm să înțelegem posibilele impacturi asupra costurilor și să analizăm opțiunile de distribuție.”

Companiile din sectorul alimentar și al băuturilor, precum și asociații ca British Retail Consortium au avertizat guvernul în ultimele luni că un Brexit fără acord ar afecta puternic gradul de disponibilitate al alimentelor proaspete.

Alte articole din FT:

  • Televizoarele inteligente trimit datele personale către Netflix și Facebook

Televizoarele inteligente din casele noastre extrag datele personale ale utilizatorilor și le pun la dispoziția Netflix, Google și Facebook chiar și atunci când unele dispozitive sunt inactive, potrivit a două studii recente. Cercetătorii de la Universitatea Northeastern și Imperial College London au descoperit că o serie de televizoare inteligente, inclusiv cele realizate de Samsung și LG, precum și fluxurile video ale Roku și Amazon FireTV trimit date precum locația și adresa IP către Netflix și agenții de publicitate terțe.

Datele sunt trimise și dacă utilizatorul nu are cont Netflix. De asemenea, cercetătorii au descoperit că și alte dispozitive inteligente, inclusiv difuzoarele și camerele de fotografiat smart trimiteau datele utilizatorilor către zeci de terți, inclusiv Spotify și Microsoft.

Concluziile sunt de natură să sporească îngrijorarea cu privire la confidențialitatea datelor utilizatorilor de pe internet pe măsură ce dispozitivele inteligente inundă locuințele.

Într-un studiu separat vizând televizoarele inteligente, făcut de Universitatea Princeton, cercetătorii au descoperit că unele aplicații ale Roku și FireTV trimiteau datele către terți, inclusiv către Google.

Aproximativ 68% din gospodăriile americane aveau un dispozitiv TV smart la sfârșitul anului 2018, potrivit unui raport Nielsen din martie. Zeci de milioane asemenea dispozitive folosesc tehnologia de recunoaștere a conținutului urmărit pentru a targeta mai bine reclamele TV, care acum reprezintă aproximativ jumătate din toate reclamele digitale.

Studiul Universității de Nord-Est, realizat atât în ​​Marea Britanie, cât și în SUA, este cel mai mare experiment publicat de acest gen și a găsit „cazuri notabile de expunere a informațiilor”. Companiile Amazon, Google, Akamai și Microsoft au fost cele mai frecvent contactate, în parte pentru că aceste companii furnizează servicii de cloud și de rețea pentru dispozitivele inteligente, au spus cercetătorii.

„Amazon primește aproape jumătate din datele dispozitivelor testate, ceea ce înseamnă că Amazon poate deduce o mulțime de informații despre ceea ce faci cu diferitele dispozitive din casa ta”, a spus David Choffnes, informatician la Universitatea Northeastern și unul dintre autorii lucrării. „De asemenea, pot avea multă vizibilitate în ceea ce fac concurenții lor.”

Analizând traficul de rețea, echipa de nord-est a concluzionat că terții primesc, cel puțin, informații despre dispozitivul pe care oamenii îl folosesc, locațiile lor și chiar și atunci când interacționează cu acesta. „Deci ei ar putea să știe când ești acasă și când nu ești”, a spus profesorul Choffnes.

Deoarece o mare parte din datele trimise de producătorii de dispozitive au fost criptate, cadrele didactice nu au știut exact ce date suplimentare mai sunt transmise. „Cu siguranță, ei pot vedea că are loc [vizualizarea tv], dar ceea ce pot vedea exact depinde de ceea ce trimite producătorul, date pe care nu le-am decriptat”, a spus Hamed Haddadi, informatician la Imperial College și un alt autor de hârtie.

Reprezentanții Netflix au declarat: „Informațiile pe care Netflix le primește de la televizoarele inteligente care nu sunt conectate se limitează la performanțele Netflix. Nu primim informații despre alte aplicații sau activități pe televizoarele inteligente. "

Facebook a spus: „Este comun ca dispozitivele și aplicațiile să trimită date către serviciile terțe care sunt integrate în ele. Acest lucru ar putea, de exemplu, include o aplicație care trimite date către Facebook pentru a crea o interfață de autentificare sau pentru a apăsa pe butonul Like.

Google a spus: „La fel ca și alți editori, dezvoltatorii de aplicații TV inteligente pot utiliza serviciile publicitare Google pentru a afișa anunțuri sau pentru a măsura performanța anunțurilor." Acesta a adăugat: „În funcție de producătorul dispozitivului sau de proprietarul aplicației, datele trimise către Google ar putea include locația utilizatorului, tipul dispozitivului și ceea ce urmărește utilizatorul în cadrul unei aplicații specifice”.

Experții avertizează existența unei supravegheri minime a modului în care dispozitivele inteligente stochează și partajează datele personale. „Oamenii petrec din ce în ce mai mult timp pe aceste dispozitive, așa că trebuie să le ținem la socoteală”, a spus Max Van Kleek, informatician de la Universitatea din Oxford, care lucrează la dispozitive inteligente și care nu a fost implicat în aceste cercetări. „Situația este îngrozitoare.”, a mai spus el.

  • The Jerusalem Post: Benjamin Netanyahu promite să formeze un nou guvern

Netanyahu a vorbit o jumătate de oră după ce liderul partidului Albastru şi Alb Benny Gantz a anunţat că va face şi el acelaşi lucru.

Miercuri, după ora 3 noaptea, într-un discurs adresat susţinătorilor săi la Expo Tel Aviv, premierul Benjamin Netanyahu a susţinut că el va forma următorul guvern. "Toţi aliaţii partidului Likud vor să meargă împreună, să formeze un guvern puternic şi să nu permită venirea unui periculos guvern antisionist", a declarat Netanyahu în faţa mulţimii.

Netanyahu, uşor răguşit, a fost întâmpinat de oameni care scandau "Bibi, Regele Israelului". El a glumit, spunând că "e mai bine să îţi pierzi vocea decât să pierzi un stat".

"Vom rămâne uniţi în misiunea pe care o avem în numele partidului Likud şi al Israelului", a mai spus el. "Încă mai aşteptăm adevăratele rezultate, dar un lucru e clar: statul Israel se află la o răscruce istorică, fiind aşteptat de mari probleme, dar şi de şanse în materie de securitate şi de ordin diplomatic".

Vorbind despre Iran şi despre politicile preşedintelui SUA, Donald Trump, Netanyahu a spus: "Trebuie să ne asigurăm că vom păstra ceea ce am realizat. Negocierile cu Trump vor hotărî viitorul Israelului pentru următoarele decenii, aşa că Israelul trebuie să fie puternic, stabil şi să aibă un guvern sionist", a mai spus el.

La mitingul partidului Likud s-au semnalat huiduieli în momentul în care Netanyahu a vorbit despre presă, care, în opinia sa, "acţionează numai împotriva lui".(RADOR)

  • La Repubblica: Agenţii Gărzii Financiare italiene au destructurat o reţea care se ocupa cu pirateria tv

Garda Financiară italiană a început o ofensivă aprigă împotriva piratării meciurilor de fotbal, filmelor artistice și serialelor tv. Peste 100 de agenţi ai Unității Speciale de Fraude Tehnologice încearcă să destructureze una dintre cele mai importante organizații clandestine din lume care a permis a aproximativ 5 milioane de italieni să vizualizeze toate canalele reţelelor Sky, Mediaset Premium (atât timp cât a fost activ), Dazn, Netflix, Infinity (grupul Mediaset) în schimbul unui abonament low-cost de doar 15 euro pe lună.

Agenţii operează sub conducerea magistraților Giovanni Melillo, Vincenzo Piscitelli și Valeria Sico de la parchetul din Napoli. Organizația ilegală înfiinţase o adevărată rețea comercială. Pirații transformau semnalul tv - cumpărat ilegal - într-un flux de date digitale capabile să călătorească prin computer, după care trimiteau acest flux unor retaileri aflaţi prevalent în regiunile Lombardia, Veneto, Campania, Puglia, Calabria și Sicilia, care-i propuneau apoi utilizatorului final pachetul spre vânzare.

Clienții erau împărțiți în trei categorii: familii, societăţi și chiar hoteluri. Utilizatorul final trebuia să deţină un program cu ajutorul căruia putea descărca conţinuturi de pe un anumit site (acum obscurat), după care introducea propriile date pentru a viziona jocuri, filme, seriale tv. Același site permitea achiziţionarea unui abonament special pentru 59 de euro pe lună. Acest abonament mai scump permitea atât vizionarea unor conținuturi TV piratate, cât și vânzarea serviciului către alte persoane. Practică ce a creat un lanț nesfârșit de mici distribuitori de canale de televiziune (care îşi păstrau un procent din venituri).

În unele cazuri, clienții trebuiau să-şi procure un decodificator ilegal (sau „pezzotto”). În momentul obscurării site-ului, peste 700.000 de utilizatori erau online. Toți clienții - spune colonelul Giovanni Reccia într-o conferință de presă - riscă acum pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la trei ani și o amendă de până la 28 de mii 822 de euro. Anchetatorii vor încerca să-i găsească prin intermediul cardurile cu care au achiziționat abonamentele.

Agenţii Gărzii Financiare au sechestrat site-ul care oferea vizionarea, conceput de doi cetățeni greci şi al cărui sediu se afla în Bulgaria şi împreună cu poliția elenă au arestat la Salonic un cetățean grec - C.P., unul dintre creatorii platformei, asupra căruia au găsit 110.000 de euro în numerar, mai multe cripto-valute şi echipamente informatice sofisticate.

Altor 4 persoane implicate li s-au blocat 197 de carduri Paypal și Postepay, conturi curente bancare și portofelul pentru bitcoin unde erau colectate veniturile din activitatea clandestină. Experţii estimează că organizaţia avea o cifră de afaceri de peste 60 de milioane pe an.

Opt ordine europene de anchetă - emise tot de parchetul de la Napoli - au fost efectuate simultan în Olanda, Franța, Grecia, Germania și Bulgaria şi au fost efectuate numeroase percheziţii „pentru destructurarea centralelor rețelei".

În total, au fost sechestrate alte 80 de site-uri de internet și 183 de servere „dedicate difuzării fluxurilor audiovizuale". Potrivit Gărzii Financiare, mii de persoane din Europa și-au pierdut locul de muncă ca urmare a crizelor corporative provocate de sistemul care a fost destructurat în această dimineață. (RADOR)