Creșterea salariului minim de la 1 ianuarie va fi lăsată pe viitorul Guvern, reiese din declarațiile făcute luni de premierul demis Viorica Dăncilă. Ea a spus că proiectul se va discuta într-o primă lectură.

Viorica DancilaFoto: Guvernul Romaniei

În ședința de astăzi discutăm într-o primă lectură creșterea salariului minim începând de anul viitor la 2262 lei, iar pentru angajații cu studii superioare și vechime de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare la 2620 lei lunar. Este o măsură cu puternic impact social în condițiile în care în prezent sunt încadrați peste 1,4 milioane de angajați cu salariul minim. Am convingerea că există argumente și un context economic favorabil și nu văd niciun motiv pentru care viitorul Guvern nu ar aplica majorarea salariului minim începând cu anul viitor", a spus Dăncilă.

Ministerul Muncii a publicat recent proiectul de Hotărâre care prevede creșterea salariului minim cu 100 de lei net, de la 1 ianuarie 2020. Astfel, potrivit proiectului, anul viitor ar putea crește salariul minim brut la 2262 lei. Pentru cei cu studii superioare va crește la 2.620 lei.

Crește salariul minim la 1363 lei net. E mult, e puțin?