Eugen Teodorovici a vorbit circa jumătate de oră în Comisiile reunite de buget-finanțe din Parlament la audierea ministrului Florin Cîțu, care a fost propus pentru un nou mandat. El a avut multe sfaturi pentru cel propus, precizând că îl susține în anumite proiecte.

Eugen TeodoroviciFoto: Hotnews

„Ați spus că ați făcut pe informatizare. Aveți o singură procedură lansată pe informatizare de 3 luni de zile încoace. A fost lansată înainte să veniți dumneavoastră. Ordonanța pentru reforma ANAF, Hotărârea de Guvern sunt făcute, știți foarte bine, dinainte să veniți dumneavoastră. Foarte bine că le promovați. M-aș bucura foarte mult, o să aveți din partea mea susținere în această reformă”, a spus Teodorovici.

"Nu puteți să invocați un partid sau altul pentru lipsa reformei în finanțe, știm foarte bine cu toții. Poate dacă doriți un exemplu pentru care nu s-a făcut ceva în Finanțe, de ce TVA-ul nu a fost rambursat la timp, luați fiecare județ în parte și luați-le pe acelea unde aveți șefi de Finanțe județene care sunt mai prezenți ca membri de partid PNL la ședințele PNL. Eu n-am schimbat niciodată un om pe alte criterii decât pe cele profesionale”

Pentru că Florin Cîțu a spus că va merge în CSAT cu un caiet de sarcini pentru informatizarea ANAF, Eugen Teodorovici a zis:

„Cum să aprobe CSAT un caiet de sarcini cu specificații tehnice? Cum putem să credem noi că domnul președinte Iohannis sau cei prezenți în jurul mesei se pricep la acele specificații? M-aș bucura foarte mult să obțineți în CSAT acea decizie prin care să atribuiți în mod direct un contract în special în zona ANAF de informatizare. Cine va semna acea atribuire directă își va asuma un dosar penal și, implicit, câțiva ani de pușcărie, dar merită un sacrificiu, mai ales dacă e din zona liberală pentru națiunea română. Dacă o faceți, aveți susținerea mea”, a spus el.

La un moment dat, Eugen Teodorovici a fost întrerupt de către deputatul liberat Pavel Popescu.

Pavel Popescu: Vreau să vă zic doar o chestiune. Pentru mine, și eu și colegul meu Vîlceanu (Dan Vîlceanu n.r.) încercăm de câteva minute să înțelegem tragedia asta a dumneavoastră. Este tragedia liliacului care nu e nici mamifer, nici pasăre. Nu știm dacă sunteți liberal sau socialist.

Teodorovici: Cum v-ați dat seama ce sunt? Cu lumina stinsă sau aprinsă?

Ceva mai târziu, Eugen Teodorovici citea o scrisoare a Finanțelor din februarie cu privire la deficit.

A fost întrerupt, din nou, Pavel Popescu care a citit declarații mai vechi ale lui Teodorovici cu privire la problema băncilor pentru locuințe.

Popescu: Acum câteva luni (ați declarat n.r.), nu știu, ori aveți o memorie scurtă...

Eugen Teodorovici: Nu, scurt nu am nimic.

În cadrul Comisiilor reunite de buget-finanțe, Florin Cîțu, la fel ca anul trecut, a primit aviz negativ. HotNews.ro a transmis declarațiile acestuia aici.